1. PS4 Pro- en Xbox One X-versie van Assassin's Creed Origins vergeleken

PS4 Pro- en Xbox One X-versie van Assassin's Creed Origins vergeleken

De grafische weergaven van Assassin's Creed Origins voor PlayStation 4 Pro en Xbox One X zijn met elkaar vergeleken in een YouTube-video van Candyland.

Op zowel de PlayStation 4 Pro als Xbox One X draait de game in 4K en bevatten beide versies van de game alle patches die tot nu toe zijn uitgebracht.

Volgens de Xbox One X Enhanced Games-lijst van Microsoft is de patch van Assassin's Creed Origins live en is dus niet alleen de resolutie verbeterd, maar ook de foilage details, waardoor vegetatie er bijvoorbeeld realistischer levendiger uit komt te zien. Daarnaast is de draw distance van de Xbox One X-versie aangepast, waardoor meer detail te zien is in details en schaduwwerking in de achtergrond. Dit verschil in detail vergeleken met de PlayStation 4 Pro-versie is in de video goed te zien.

De Xbox One X is vandaag uitgebracht. In de vergelijkingsvideo is de pc-versie van de game niet meegenomen. Hieronder is de video te bekijken met meer vergelijkingsmateriaal tussen weergaven op de PlayStation 4 Pro en Xbox One X.


Op YouTube-kanaal ElAnalistaDeBits zijn vergelijkingsvideo's geplaatst waarin de resoluties van Assassin's Creed en Gears of War 3 vergeleken worden op Xbox 360, Xbox One en Xbox One X. Assassin's Creed kwam in 2007 uit voor Xbox 360, die het spel weergaf in 720p. Gears of War 3 uit 2011 had native 720p en upscaled 1080p. Vandaag is Xbox One X uitgebracht, die de resolutie van de twee games opschroeft naar upscaled 4K. In de onderstaande video's zijn de verschillen te zien tussen de drie verschillende weergaven op Xbox 360, Xbox One en Xbox One X.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Die videos van ac, mirros edge en gears 3 voor 360 allemaal vanmiddag per toeval op dat kanaal ontdekt op een 4k scherm. Zeer impressive. Ze zien er bijna uit als 2013 launch games. Waar blijft die postbode met mn One X pakket!

 • Hmm het verschil is nu niet echt uber goed te zien bij AC . Het is iets cleaner

 • als je het over origins hebt dan ga ik met je mee. Je moet op bepaalde details letten om het verschil te zien. Overigens neem ik wel aan dat je dit ook in 4k op een goed scherm gekeken hebt want anders hoef je niet aan de vergelijking te beginnen. Op Youtube regent het mensen die bij videos tussen x360 en onex versies van 360 games zeggen dat er geen verschil is wat echt pertinent onwaar is. Het verschil is daar echt gigantisch en overduidelijk alleen is het wel handig ook de 4k bij te gebruiken anders heeft het geen nut.

 • Ik ga binnenkort wel even langs bij een mediamarkt of iets dergelijks om het verschil op een 1080p en een 4k scherm met m'n eigen ogen te beoordelen of ik het een meerwaarde vind. Om voor dit soort zaken af te gaan op een gecompressd YouTube filmpje is half werk.

 • Zo hier op de site is echt totaal kansloos om er over te oordelen idd. Dat beaam ik. Het regent zelfs downvotes op videos die echt significant verbeteringen aantonen (tusen x360 en onex geupgrade x360 games). Dat kan betekenen dat bepaalde tegenstanders downvoten of dat men lekker op 720 of 1080 effe kijkt en geen verschil ziet… Echt ff op 4k checken is wel de moeite vond ik.

 • Ja, anders krijg je dus reacties zoals hieronder ;)

 • Ik wilde net hetzelfde zeggen :D

 • Oh maar misschien niet hier (Benelux) maar in 'Murica kan het toch wel behoorlijk stinken in het groene kamp. Woorden als soup textures over de PS4 Pro versie van Shadow of War heb ik vaak zien passeren.  Rotte appels heb je overal.

 • Ook de Mediamarkt toont vaak genoeg compressed media op z'n TV's. Vooral op de goedkopere modellen. Klassieke verkooptruc…

 • 500 euro waard? niet voor mij je ziet haast geen verschil
  Vind de ps pro vaak zelfs nog beter.

 • Deze man.

 • Nogmaals:
  Het is een feit dat de Pro niet beter is.  Of vind jij de lucht vaak ook pimpel paars? ;)

 • Nu moeten jullie ook niet doen alsof deze bizarre ondervinding wordt neergeschreven als een feit. Hij gebruikt toch het werkwoord vinden.  :P

 • Ik zeg gewoon: deze man. Terwijl ik mijn hoofd schud.

 • Klopt, maar zijn 'vindt' is gebasseerd op fanboyism en niet op de realiteit.
  Zoals ik al aangaf, is dat net zoiets als zeggen dat 'hij de lucht pimpel paars vindt', terwijl de lucht realitisch gezien natuurlijk blauw is. :)  Hiermee zeg ik btw niet dat het verschil 'o, zo gigantisch groot is' he, want dat is het natuurlijk ook niet.

 • Het feit is dus dat we allemaal ergens een punt hebben. :D  Van mij mag je de meest absurde meningen verkondigen ook al schuilen er 'fanboyisitsche stuiptrekkingen' achter. Zolang hij ze maar niet verkondigt als een feit.  Maar ik volg je Piet en ik snap de reactie van Robskeee. Ik schudde mijn hoofd ook.

 • Het is een feit dat de PS4 Pro minder krachtig is. Dat betekent echter niet dat het in bepaalde gevallen alsnog niet mooier kan zijn.  Daarnaast kan wat jij blauw noemt voor BennoPS wel pimpel paars zijn.  Persoonlijk vind ik de XBX beter, maar dit is geen reden om er één te halen.

 • Robskeee
  Piet S.  Nouja zodra er ook maar iets negatief in beeld komt van de xbox zitten jullie er altijd verdomt snel bovenop met commentaar wat nergens op slaat dusja wie is hier nu de fanboy vraag ik me af??
  Zien jullie zoveel en dramatisch verschil dan tussen beide versies??
  Dan zou ik toch even langs pearl gaan haha.
  Het verschil is nihil en dat vind ik idd nogsteeds geen 500 euro waard.
  Plus het feit er zijn geen games voor die console die mijn het overwegen 1 aan te schaffen.

 • Lees mijn vorige comment even. Ik zeg toch ook dat het verschil niet gigantisch groot is. Ook zeg ik niet dat je het apparaat moet kopen, dat het apparaat €500,- waard is of dat er genoeg interessante games VOOR JOU zijn.
  Ik zeg alleen dat de XOX krachtiger is dan de PS4P is, niet meer niet minder.

 • Hou toch op met zeveren Kezman. Dat je een fanboy bent is prima maar je hebt gewoon geen benul wat voor onzin je loopt te typen hier dit forum. Je bent niet voor niks al genoeg gebant hier.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren