1. Pokémon Go-ontwikkelaar werkt aan Harry Potter-game

Pokémon Go-ontwikkelaar werkt aan Harry Potter-game

Niantic Labs, ontwikkelaar van Pokémon Go en Ingress, brengt volgens geruchten volgend jaar een augmented reality-game gebaseerd op de Harry Potter-franchise uit.

Niantic heeft het nieuws zelf nog niet bevestigd. De bron wordt in het Techcrunch-bericht niet genoemd. Vermoedelijk heeft de schrijver dit van Twitter-gebruiker Kris Abel, die aan hem heeft verteld dit direct van Warners Bros. en Niantic te hebben gehoord. Volgens Abel heet de game Harry Potter: Wizards Unite en bevat deze 'toverspreuken, avonturen en legendarische beesten'.

Verdere details over de Harry Potter-game zijn nog niet bekendgemaakt. De releasedatum staat volgens Techcrunchenkel gepland voor 'volgend jaar'. In 2016 verschenen er al geruchten dat de AR-ontwikkelaar een Harry Potter-game in de maak zou hebben. Die berichten bleken toentertijd op een niet bestaand interview van IGN gebaseerd te zijn.

Techcrunch noemt dat de invloed van Ingress groot zal zijn op de Harry Potter-game. De mobiele Niantic-game uit 2012 liet spelers toen al power-ups vinden, strijden om locaties en op andere wijze spelen in de echte wereld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van games met een mooi verhaal of sfeervolle wereld en groot fan van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt.

Reacties

 • Zouden niet gewoon ff blijven focussen op Pokemon ofzo. Die barst nog van de fouten Ennis nog lang niet af. Als ze zelf al zeggen dat ze een half jaar achter lopen op schema bij Pokemon Go zie ik het somber in voor Harry Potter.

 • Man, ik kan niet wachten om mofos te vervloeken.

 • Toen Pokémon Go uitkwam, stond er binnen de kortste keren een fanmade video online met hetzelfde concept in een Harry Potter jasje. Zal me niks verbazen als het daar heel erg op gaat lijken.

 • Afgelopen zomer was er een gerucht de wereld in geslingerd dat Niantic in een interview met IGN heeft gezegd de rechten van Harry Potter heeft bemachtigd en dus werden conclusies getrokken voor een Harry Potter Go. Dit werd later ontkracht en afgedaan als fake.  Zal me niet verbazen als desbetreffende persoon die citaat letterlijk heeft overgenomen en voor echt aanziet. En tjah dan huppelt de media er al gauw achter aan.

 • Heb niet zoveel met harry, mijn vrouw daarin tegen is nu al helemaal siked

 • Pokemon Go werkt niet eens fatsoenlijk en ze gaan alweer met een andere game aan de gang. :')
  Pruts bedrijf dat Niantic. :)  OT:
  Saaaaaiii…..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren