1. Mobiele Harry Potter-game van makers Pokémon Go aangekondigd

Mobiele Harry Potter-game van makers Pokémon Go aangekondigd

Gisteren gingen er al geruchten, maar nu is het officieel: Niantic werkt aan een Harry Potter-game voor smartphones.

Het spel heet Harry Potter: Wizards Unite en moet ergens in 2018 op smartphones uitkomen. Volgens de ontwikkelaar van het populaire Pokémon Go, kunnen spelers in Wizards Unite "toverspreuken leren, hun eigen steden en wijken ontdekken en daar tegen legendarische beesten vechten en samenwerken met anderen om krachtige vijanden neer te halen". De game lijkt dus elementen uit Pokémon Go en Niantic's vorige game Ingress over te nemen.

Wizards Unite maakt daarbij gebruik van "gloednieuwe augmented reality-technologie op smartphones, zodat spelers de echte wereld door een magische lens kunnen bekijken".

Harry Potter: Wizards Unite moet de eerste Harry Potter-game worden in een nieuwe reeks titels gebaseerd op de franchise van Warner Bros. De uitgever heeft een speciaal label hiervoor opgericht, genaamd Portkey Games. Nieuwe Harry Potter-games moeten zowel naar mobiele platformen als consoles en pc komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ik zie liever een Harry Potter-wereld action adventure of rpg op de consoles. Verbazing wekend dat ze daar nog niet mee gekomen zijn de afgelopen jaren.

  • Dacht dat de studio achter Mad Max en Just Cause met eentje bezig is.

  • Wel goed om te horen dat er dus nieuwe Potter-games ook voor consoles aankomen (geef niks om de troep van hierboven). Deze kunnen ze mooi polijsten, want er is geen film om naartoe te werken waarbij ze een cash-grab deadline hebben. Een RPG in het Potter-universum waarbij je als student op Hogwarts begint lijkt me fantastisch. Make it happen.

  • Ja dit! De eerste drie filmgames op PC waren ook wel echt leuk om te spelen, vooral om de reden dat je lessen volgde en Hogwarts kon ontdekken.

  • Deel 3 en deel 5 zijn mij het beste bij gebleven.

  • Rot op niantic…

  • Is Harry Potter nog steeds een ding dan ?

  • Fantastic beasts hè

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren