1. Uitbreiding voor Total War: Rome 2 voegt campagne toe

Uitbreiding voor Total War: Rome 2 voegt campagne toe

Total War: Rome 2 krijgt vier jaar na release een nieuwe uitbreiding.

Empire Divided, die nog geen prijs heeft gekregen, richt zich op een kortere periode dan de hoofdgame en voegt een nieuw campagne aan de game toe. De campagne speelt zich rond 270 na Christus af. Het Romeinse rijk begint langzaam aan macht te verliezen en vijanden maken daar dankbaar gebruik van.

De uitbreiding voegt tien speelbare facties verdeeld over vijf culturen toe. Creative Assembly kondigde eerder dit jaar al aan uitbreidingen voor oudere Total War-games uit te willen brengen die zich op specifieke tijdsperiodes richten.

De uitbreiding verschijnt op 30 november. Overigens komt er dan ook een gratis update voor de hoofdgame uit die het politieke systeem van het spel aanpakt. Dit moet weer impact hebben op de gameplay.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Vind ik vrij laat, denk dat de meeste mensen al zijn overgestapt naar de nieuwere total wars, maar misschien is het een leuke reden om terug te komen

 • Staat gewoon voor 17 euro op steam hoezo geen prijs IG….  Maar wel echt tof, benieuwd of dit aanslaat en of ze vaker terug gaan duiken in hun relatief oudere games.

 • CA is momenteel bezig met het maken van een Saga. Dat houdt in dat ze content gaan maken voor oudere total war games. Dit is de eerste en als ik het goed heb volgen er nog twee meer. Binnenkort wordt ook een neiuwe historische game aangekondigd dat zich in een nieuwe periode (voor ca) gaat bevinden. Waarschijnlijk speelt de nieuwe setting zich rinde de 16e of 17e eeuw af

 • Rome 2 wordt nog veel gespeeld dat is de reden dat ze naar Rome II terug gaan en niet Atilla. Betrap me er zelf ook vaak op tussen de Warhammer I en II duik ik nog regelmatig terug in Rome II.
  Dit is nog geen onderdeel van de Total War Saga. Dat is de volgende aankondiging dus nog even geduld.
  Daarna Komt de aankondiging van inderdaad een nieuwe Total War in een nog onverkende setting.

 • Deze content is puur bedoeld voor CA fans die alleen geinteresseerd zijn in Historische games. Het is een relatieve kleine groep dat al twee jaar schreeuwd om nieuwe content. Ik verwacht dat de verkoopcijfers behoorlijk tegen gaan vallen voor CA. Vooral omdat Warhammer 1 en 2 een ongekend succes is voor CA.  Ik denk dat het inderdaad zoals LuieGast al vermeld heedt dat dit veel te laat komt. Rome 2 was echt een flop. De nieuwe Rome 2 emperor edition heeft veel goed gemaakt, maar veel mensen zijn afgehaakt en stapte over naar Atilla.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren