1. Quantic Dream-designer komt met nieuwe studio

Quantic Dream-designer komt met nieuwe studio

Een voormalige ontwikkelaar van Quantic Dream heeft onlangs een nieuwe studio opgericht.

Het gaat om Caroline Marchal, de lead designer van Heavy Rain en Beyond: Two Souls. Diverse ontwikkelaars van Quantic Dream en Sonic zijn met haar meegegaan. De studio heet Interior Night.

Het lijkt er op dat Marchal soortgelijke games als Quantic Dream wil ontwikkelen, met de focus op goede verhalen: "We willen een volwassen televisiepubliek aantrekken - mensen die shows als Breaking Bad en Fargo geweldig vinden maar niet per se gamen. Dat willen we doen met interactieve verhalen. Ik denk dat verhalende games het beste genre zijn om een groot publiek aan te spreken want verhalen, als ze goed verteld worden, zijn universeel."

Aan de eerste game wordt al gewerkt. Het moet, zo valt op de website van de studio te lezen, een "emotionele en leuke ervaring" worden. Details over de releasedatum en de systemen waarop de game verschijnt, zijn niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Mooi zo, ik vind qd games geweldig. Dus soortgelijkegames zijn bij mij altijd welkom.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren