1. Ubisoft: PS5 en nieuwe Xbox pas over minimaal twee jaar uit

Ubisoft: PS5 en nieuwe Xbox pas over minimaal twee jaar uit

Yves Guillemot, grote baas bij Ubisoft, heeft aan investeerders laten weten dat de volgende generatie consoles van Microsoft en Sony voorlopig nog niet op de markt worden gebracht.

Guillemot zegt dat het bedrijf gelooft dat de nieuwe PlayStation- en Xbox-consoles pas over "minimaal twee jaar" gaan verschijnen. Hij vertelde aan investeerders: "Met Sony die vorig jaar de PlayStation 4 Pro lanceerde en Microsoft die dit jaar de Xbox One X uitbrengt, denken we dat het nog minimaal twee jaar gaat duren voordat iets nieuws gaat komen." Guillemot zegt wel dat dit "onze perceptie is" en geen geheime informatie over de eventuele PS5 en volgende Xbox heeft.

Ook zegt de CEO dat hij een fan is van de sterkere versies van de PlayStation 4 en Xbox One: "We vinden het echt fantastisch dat Sony en Microsoft meer kracht in hun machines stoppen, en gebruikmaken van de evolutie van technologie om onze ontwikkelaars betere games voor onze spelers te laten maken".

Tevens liet Guillemot aan investeerders weten dat hij denkt dat singleplayer-games nog een toekomst hebben, ondanks de vele multiplayer-games als For Honor, Rainbow Six Siege en The Division van de ontwikkelaar. Een voorbeeld hiervan is Assassin's Creed Origins, die vooralsnog twee keer zo veel exemplaren als de vorige game uit de serie heeft verkocht in dezelfde periode.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van games met een mooi verhaal of sfeervolle wereld en groot fan van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt.

Reacties

 • Dat is meer dan logisch. Er wordt vooral geroepen dat de PS5 binnenkort wordt aangekondigd, maar dat zou een totaal onlogische stap zijn vanuit Sony. Ze hebben nu een gigantisch marktaandeel, waar ze niet zomaar van af stappen. Voorlopig is het gros ook nog niet overgestapt naar een Pro of One X.
  Overigens zal qua grafisch verschil de stap naar de PS5 en "Xbox Next" veel minder zijn dan we voorheen hebben gezien. Misschien zal er meer nadruk komen te liggen op de CPU zodat er meer indruk gemaakt kan worden met wat er op het beeld gebeurt (zoals meer NPC's en interactieve elementen).

 • 4K HDR 60fps zal dan de standaard zijn. Inmiddels zijn er dan ook weer 8K tv's, maar geen 8K aanbod. De vraag is eigenlijk hoeveel verschil er grafisch is tussen een super high end pc en een xbox one/pro.

 • 8K televisies zal absoluut geen focus zijn, omdat het onmogelijk is met het blote oog het verschil te zien na 4K. Als dat wel gebeurt dan zal dat niets anders dan marketing praat zijn.
  Een super high end PC zal altijd betere mogelijkheden geven dan een console, maar de verschillen zullen wel kleiner worden. Vandaar dat ik aan gaf dat ik op grafisch gebied minder verbetering verwacht, maar wel qua inhoud van de games.

 • 4K is ook marketing praat. Toch op veel vlakken.  Maar ook niet nutteloos!  Bijvoorbeeld in de grafische wereld waar ze met hopen tegen het scherm plakken en waarbij die extra scherpte broodnodig is.

 • Gaaiz knows what's up. :)

 • De stap van Full HD naar 4K is dan ook met het blote oog te zien, maar mijn inziens gaat 4K al iets te ver. Een resolutie ertussen zou ideaal zijn (WQHD, oftewel 1440p).
  Voor de grafische/design wereld kan 8K inderdaad een uitkomst bieden, maar voor de consument welke televisie kijkt en aan het gamen is zal het totaal geen nut hebben.

 • Gaaiz! Herinner me er even aan, dat als ik een nieuwe TV aan ga schaffen, dat ik dan eerst even kom informeren bij jou! XD

 • Onzin is mijn mening. Ik heb een 4K monitor en kan je zeggen dat ik duidelijk verschil zie tussen 1440p & 2160p ;)
  1440p is op dit moment alleen maar de beste keus omdat de meeste videokaarten niet snel genoeg zijn voor 2160p @ 60fps.  Maar als straks de videokaarten wel snel genoeg zijn is 4K toch echt DE resolutie waar je moet zijn. Hoger dan 4K ben ik het 100% volledig met je eens, want dat verschil zie je niet met het blote oog.

 • Haha heb ik ook gedaan Piet. ;)

 • Yo Piet, Ik wil me er niet mee bemoeien hoor maar is het niet een beetje vreemd dat hij jou ergens aan moet herinneren op het moment dat jij een nieuwe tv aanschaft? Anyway.  On topic: Wat Gaaiz zegt zit wat in maar ik kan me voorstellen dat het voor Sony ook positief kan werken als ze op relatief korte termijn een PS5 aankondigen. Mits die full on backward compatible is that is. • @Andreshoi
  Volgens mij doelt Gaaiz ook grotendeels op het 'hoger dan 4K' gebeuren.  @Harleking
  O man…

 • @Andreshoi
  De situatie die ik schetste betrof voor consoles, aangezien het artikel daar over gaat. In die situatie nam ik de reguliere kijkafstand in combinatie met een televisie niet groter dan 55 inch.
  In jouw geval gebruik je een PC, waar je dicht op je monitor zit (en ik gok dat je ook geen kleine monitor hebt). In dat geval zul je inderdaad verschil tussen WQHD en 4K zien. Maar of dat nou zo overduidelijk is.. ;)

 • Oke en duidelijk :)
  Ik heb een 27 inch 4K IPS Freesync scherm die aan wordt gestuurd door een overgeklokte RX VEGA videokaart (custom loop).
  Ik ben het met je eens dat 1440p in combinatie met AA een hele mooie resolutie is……maar als ik dan overschakel naar 4K zie ik toch echt duidelijk verschil. Oke, in sommige games wat meer dan in andere, maar bv in BF1 wat ik bijna elke dag speel (4K) zie je vooral het meeste verschil in de diepte. Je kunt op 4K de vijand veel eerder/beter in de verte zien dan op 1440p resolutie. Met games als DOOM zie je het ook, maar is het verschil tussen 1440p & 2160p wat minder.

 • Ik heb het liefst dat games 144 hertz kunnen draaien. 70 hertz doen ze al veels te lang op consoles

 • Ik zal niet ontkennen dat 144hz niet lekker gamed, maar aangezien ik niet de beste ben en hoef te zijn is het voor mij overbodige luxe. Ik vind beeldkwaliteit vele malen belangrijker dan 144hz. Ik ben van 1080p 144hz TN naar 4K 60hz IPS Freesync gegaan en mis die 144hz geen moment. Ook een beetje dankzij Freesync natuurlijk.  Maar ja, voor gamers die in de mp echt proberen de beste te zijn is een 144hz scherm onmisbaar. Ik hoor daar gelukkig niet tussen.

 • Bij mij valt de hertz juist erg op de beeldkwaliteit. Ik vind een scherp beeld met weinig fps en vloeiendheid erg storend tijdens gamen. Het neemt bij mij de plezier weg. Ik heb liever lelijker graphics en voeiende beweging dan andersom.

 • 60fps met freesync is ook vloeiend dus ik heb beide.
  Met weinig fps versta ik 40 fps of minder, want dat is inderdaad niet vloeiend, maar met 60fps en freesync is de gameplay echt vloeiend hoor.  En ik heb ook een 144hz gehad dus ik ken het verschil.

 • 8k is goed vanaf 100 inch tv ofzo… Hopelijk gaan ze zich daar niet op focussen… Ze moeten die extra kracht net gebruiken voor extra details in beeld. Die resolutie verhoging heeft na 4k nog maar weinig nut imo. Volgende generatie wordt gewoon 4k30 en 4k60.

 • Op z'n vroegst een aankondiging in 2020 en een release early 2021. Ik denk echt niet dat het eerder gaat zijn.  Overigens vind ik dit een belangrijker stukje in het bericht  "Tevens liet Guillemot aan investeerders weten dat hij denkt dat singleplayer-games nog een toekomst hebben"  Hier ben ik blij om, omdat ik zelf nog steeds meer van de singleplayer ben dan van de multiplayer.

 • Singleplayer in een online omgeving zie ik wel gebeuren

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren