Activision voor de rechter gesleept door Humvee-fabrikant

Nieuws | -

De Amerikaanse producent van de militaire Humvee-terreinwagens klaagt Activision aan vanwege Call of Duty.

De producent van de militaire Humvee-terreinwagens, AM General, heeft uitgever Activision aangeklaagd vanwege het gebruik van een soortgelijk voertuig in de Call of Duty-games.

Reuters
meldt dat Activision zonder toestemming gebruikmaakt van de Humvee, door het militaire terreinwagen te gebruiken in de Call of Duty-games.

In een klacht van meer dan vijftig pagina’s en vele screenshots van de Humvee in Call of Duty legt AM General uit waarom Activision de rechten van Humvee schendt. AM General wilt dat Activision de Humvee en kenmerkende onderdelen niet langer gebruikt en eist een schadevergoeding en een boete.

In de aanklacht laat AM General weten dat “Het succes van Call of Duty ten koste gaat van AM General”.

Beide partijen zouden al een jaar in contact zijn over het probleem, maar hebben met onderhandelingen niks weten te bereiken. AM General stapte daarom naar de rechter. Activision weigerde commentaar te geven over het nieuws.

Deze maand kwam de nieuwste editie van Call of Duty, Call of Duty: WW2, uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.