1. Activision voor de rechter gesleept door Humvee-fabrikant

Activision voor de rechter gesleept door Humvee-fabrikant

De Amerikaanse producent van de militaire Humvee-terreinwagens klaagt Activision aan vanwege Call of Duty.

De producent van de militaire Humvee-terreinwagens, AM General, heeft uitgever Activision aangeklaagd vanwege het gebruik van een soortgelijk voertuig in de Call of Duty-games.

Reuters
meldt dat Activision zonder toestemming gebruikmaakt van de Humvee, door het militaire terreinwagen te gebruiken in de Call of Duty-games.

In een klacht van meer dan vijftig pagina’s en vele screenshots van de Humvee in Call of Duty legt AM General uit waarom Activision de rechten van Humvee schendt. AM General wilt dat Activision de Humvee en kenmerkende onderdelen niet langer gebruikt en eist een schadevergoeding en een boete.

In de aanklacht laat AM General weten dat “Het succes van Call of Duty ten koste gaat van AM General”.

Beide partijen zouden al een jaar in contact zijn over het probleem, maar hebben met onderhandelingen niks weten te bereiken. AM General stapte daarom naar de rechter. Activision weigerde commentaar te geven over het nieuws.

Deze maand kwam de nieuwste editie van Call of Duty, Call of Duty: WW2, uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

  • Zwak. Het is geen humvee maar zoiets. Hebben ze niks anders te doen dan geld uit de game industrie trekken.

  • Dit is wel heeel kinderachtig zeg.

  • Winnen ze niet.

  • Whahahaha wat een onzin, wie gaat er hierna Activition / Ea etc aanklagen, de wapenindustrie? omdat er M4's etc worden gebruikt

  • ja er zitten 4 wielen onder die kunnen we zien dus alle automerken kunnen nu een rechtzaak beginnen .Ik kan ook wel een rechtzaakbeginnen tegen humvee want er zitten een aantal letters in dat woord dat ook in mijn achternaam zit. Joh waar zijn ze mee bezich.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren