Assassin's Creed Origins op Xbox One X, PS4 Pro en pc geanalyseerd

Nieuws | -

DigitalFoundry heeft een uitgebreide videoanalyse uitgebracht waarin de nieuwe Assassin's Creed-game vergeleken wordt op PlayStation 4 Pro, Xbox One X en pc.

Zoals al eerder duidelijk werd uit een vergelijking tussen weergaven van de game op PlayStation 4 Pro en Xbox One X geeft de laatste een betere resolutie weer.

Interessant aan deze video is dat er dieper wordt ingegaan op de precieze maximale en minimale resoluties en dat de vergelijking ook de pc-versie van de game meeneemt in de analyse. Hierbij lijkt het erop dat Ubisoft Assassin's Creed Origins niet extra geoptimaliseerd heeft voor Xbox One X, ook al impliceerde director Ashraf Ismail dit wel voor release van de game.

De resolutie is niet vast, zoals eerdere games uit de serie, maar wordt dynamisch geschaald afhankelijk van de hectiek van de gameplay. De minimale, maximale en gemiddelde resoluties op de verschillende consoles zijn als volgt:

Minimaal:
PS4 Pro - 1350p
Xbox One X - 1656p

Gemiddeld:
PS4 Pro - 1440p
Xbox One X - 1700-1800p

Maximaal:
PS4 Pro - 1584p
Xbox One X - 2016p

In vergelijking kan alleen de pc-versie van de game in consistente, volledige 2160p (4K) draaien, hoewel de Xbox One X vaak wel erg dichtbij komt.

Wat betreft de pixelweergave voor de game hebben alleen pc-gebruikers de mogelijkheid de game in volledige 4K te spelen, waar echter wel een erg goede pc voor nodig is om de game dan ook nog in 60fps te draaien. De draw distance op PlayStation 4 Pro en Xbox One X blijkt ongeveer hetzelfde te zijn, hoewel de extra pixels in de One X-weergave ervoor zorgt dat schaduwen meer detail krijgen. Als de game gedraaid wordt op een pc met high-end hardware kan deze wel hoger uitpakken dan op beide consoles. Hierbij is het eigenlijk zo dat PlayStation 4 Pro het laagste scoort, pc het hoogste en Xbox One X er ergens tussen in zit.

Xbox One X en PlayStation 4 Pro behalen allebei een redelijk stabiele 30fps, waarbij Microsoft's console gemiddeld zo'n 2 tot 3 frames per seconde hoger scoort dan PlayStation 4 Pro. Bekijk voor meer informatie over de dynamische weergaven en UHD-weergave en Temporal Anti Aliasing (TAA) in de video hieronder.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.