1. Nintendo lanceert eerste videostream-app voor Switch

Nintendo lanceert eerste videostream-app voor Switch

De eerste videostream-app Hulu voor Nintendo Switch is uitgebracht in de Verenigde Staten.

Voor veel Nintendo-fans was de afwezigheid van videostream-apps voor Nintendo Switch een verwarrende beslissing van het bedrijf. Nintendo Wii U en Wii ondersteunden namelijk wel apps zoals Netflix.

Het Amerikaanse hoofd van Nintendo Reggie Fils-Aime zei echter vlak na de lancering van de Switch: "We bouwen Nintendo Switch als een gaming apparaat van wereldklasse. Dit betekent dat we in eerste instantie de focus leggen op gamen voor het systeem. We zijn in gesprek met een aantal bedrijven over diensten als Netflix, Hulu en Amazon, maar die komen misschien op zijn tijd. In onze optiek is dit geen prioriteit."

Acht maanden na de lancering kunnen Switch-gebruikers in Noord-Amerika nu echter de Hulu-app downloaden in de Nintendo eShop, die stilletjes door Nintendo is toegevoegd aan hun releaselijst. Hulu is een on-demand streamingdienst voor films en series. Vooralsnog is Hulu alleen in de Verenigde Staten en Japan beschikbaar.

Hoewel Nintendo aangekondigd heeft over de komst van andere videostream-apps, geeft de komst van Hulu naar Nintendo Switch wel goede hoop dat populaire apps als Netflix en YouTube wellicht binnenkort ook op het apparaat verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

  • Leuk voor degene die er gebruik van maken.
    Voor mij niet zo boeiend. :)

  • Basically iedereen buiten NL :')

  • Ik weet dat je dat ironisch bedoelt, gelukkig. :')

  • Beter, komt maar op met Netflix

  • Gefaseerd uitbrengen…leuker was geweest als er een all-in-one package (alle apps en online dienst in een) uitgebracht zou worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren