1. Grafische weergave van Switch-versie van Doom - Video

Grafische weergave van Switch-versie van Doom - Video

Hoe Doom er op Nintendo Switch uitziet ten opzichte van andere platforms is nu in een video te zien.

In de video draait de pc-versie op 4K settings en 60fps. Op zowel de PlayStation 4 als Xbox One draait de game in 1080p met voornamelijk 60fps, hoewel vooral de Xbox One soms moeite heeft dit consistent te houden. Hierbij scoort de PlayStation 4 dus net iets beter.

Nintendo Switch weet 720p weer te geven in dock- en handheld-modus. De framerate doet flink onder aan de andere versie van de game, namelijk 30fps.

Doom is vandaag uitgebracht voor Nintendo Switch. Bekijk hieronder de volledige video om de verschillen te zien. Thijs Barnhard heeft de Switch-versie van Doom beoordeeld met een 7.5.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Best nog impressive dat de meeste effecten ook nog in de switch versie zitten. Jammer dat ze niet wat actie scenes hebben vergeleken. Denk dat de framerate wel een schokkend verschil is.

 • En toch vind ik het een knappe prestatie gezien de mobiliteit, grootte van de switch en power requirements etc.. uiteraard zijn er consessies gedaan om het te laten draaien, hoe kan het ook anders.

 • Valt mij helemaal niet tegen!

 • Ik heb Doom op de PC, dus ik heb geen reden om hem op de Switch te kopen. Ik had niet verwacht dat de Xbox One-versie ook zo tergend lelijk zou zijn.

 • ow man jank niet, ze zijn alle 4 niet lelijk

 • Een game die net een jaar oud is en zo netjes draait op een 'handheld', want laten we wel zeggen dat die optie echt HET selling-point is van de Switch, is wel gruwlijk.

 • Prima port, en ziet er gewoon goed uit.. wil je de game on the go spelen is dit de enige en beste optie… ga je thuis op je bank zitten en heb je een van de andere apparaten tot je beschikking is het duidelijk dat je daar een (slightly) betere ervaring op zult hebben.

 • Nintendo loopt weer eens mijlenver achter

 • Dan ga jij toch lekker bij oma op je pc/ps4/x1? Ohnee, want die staat thuis….

 • shadowmr snapt het leven niet. :)

 • Het vergelijken van de switch met andere hardware is byzonder triest, maar het zorgt wel voor 'clicks'….Ook Digital Foundry maakt zich hier schuldig aan, hoewel zij altijd erg positief zijn over de hardware

 • Ze lopen eerder voor…kleinere behuizing/portable en toch nog in de buurt komen van een enorm grote ps4/xbox one.

 • Hij heeft wel een punt. Ze staan al jaren achter qua specs. Wrm maken ze niet ineens een power house? Wss ook de reden wrm 3th party devs afhaken. Ze willen hun games pushen tot the next lv.

 • @Bware  De switch is duurder dan Xbox one S en gewone PS4, dus en of en zeker dat ik dan kritisch kijk naar wat het te bieden heeft / hoe het presteert.

 • Jullie hebben duidelijk geen idee van de meerwaarde van de Switch. Hebben jullie de releasefilmpjes gezien van de Switch? Dit product is een handheld, geen console. Mocht je deze kopen en gebruiken als console ben je, tenzij mario/zelda echt je ding is, knettertje gek. Ik heb mijn switch meegenomen op vakantie, voornamelijk voor die paar uurtjes in je hotelkamer. Met welk ander product ga ik dit doen? Vergelijk geen handheld met een console als de fundamenten van het product al niet overeenkomen.

 • "Wrm" Nintendo niet even een powerhouse maakt? Vraag dat even aan het Gamecube tijdperk. Het verkoopt niet, that's why. De markt van 'powerhouses' is verzadigd.  Zolang iedereen en zijn moeder denkt dat 3rd party devs hun games willen pushen naar betere hardware heeft het ook totaal geen zin. Want zo zit het namelijk niet.  Developers willen geld verdienen. Of ze dat nou verdienen op een volledig serverpark of op een grafische rekenmachine, dat zal ze worst wezen. Als het maar geld oplevert.  Nintendo heeft zich na het floppen van de GC (omdat gamers het niet kochten, omdat 3rd party's er niets voor uitbrachten, omdat gamers het niet kochten, enzovoort) gericht op families met de Wii. Met de Wii U wouden ze de core gamer terugpakken, maar dat is door rare managementkeuzes volledig mislukt.
  Nu met de Switch weten ze de core gamers terug te pakken en daar komen dit soort games dan ook opeens vandaan. Net als L.A. Noire. Net als FIFA. Net als Rocket League.  Dat heeft niks te maken met performance. De Switch ligt, zoals deze port bewijst, qua hardware dicht genoeg bij de huidige generaties óm te porten. De enige vraag die dan nog geldt is: hoeveel gamers gaan game X kopen? En weegt dat op tegen de kosten?

 • Als je het iq van een pinda hebt zeg dan niks shadowmr

 • Bware (en anderen minder geinformeerden)  Nintendo noemt de Switch "een home console die je overal mee naar toe kunt nemen". Kap met de Switch een handheld te noemen, dat is de 3DS.

 • @Bware  De handheld van Nintendo is nog steeds een 3DS.  @miwer  Pinda's hebben geen IQ lutser.

 • Ik hou hem toch in mijn handen ofniet? Goed, een portable console, neemt verder niks af van mijn argumenten waar je schijnbaar geen weerwoord voor hebt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren