1. 'Nintendo produceert 25 tot 30 miljoen Switch-exemplaren in 2018'

'Nintendo produceert 25 tot 30 miljoen Switch-exemplaren in 2018'

Nintendo is mogelijk van plan om 25 tot 30 miljoen exemplaren van de Swithc te produceren volgend jaar.

Dat claimen bronnen aan de Wall Street Journal. De laatste maanden is de productie van de console al verhoogd naar zo'n 2 miljoen exemplaren per maand, wat in bepaalde landen nog altijd een tekort aan de console oplevert. Als de verwachtte productie blijkt te kloppen, gaat de productie van de console volgend jaar naar 2,5 miljoen exemplaren per maand, zo schat Games Industry in.

Er zijn inmiddels meer dan 7,63 miljoen exemplaren van de Switch verscheept. Nintendo gaf eerder al aan tien miljoen exemplaren te willen verschepen voor het einde van zijn fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2018. Inmiddels heeft het bedrijf dit aantal veranderd naar 14 miljoen exemplaren.

In vergelijking: van Nintendo's vorige console, de Wii U, zijn er in totaal zo'n 13,6 miljoen exemplaren verkocht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Nintendo heeft weer grootheidswaanzin, ze gaan heus niet zo veel verkopen.

 • Ja en al die PS4 Pro's en XBOX One X's ook niet ;) .

 • Ze spelen het spelletje dit keer goed. Nu is het nog het apparaat "met die hoge prijs" dat "alsnog zo gewild is dat je hem bijna niet kan krijgen." Maakt zo'n apparaat des te gewilder, zelfs als dat misschien niet terecht is. Beetje zoals met de iPhone dus, als voorbeeld.  Wanneer er dan vervolgens bundels komen waarmee je de console en een game als Odyssey samen voor 250 euro krijgt, springt men er bronstig bovenop… Ik denk dat die voorraad er nagenoeg volledig doorheen gaat komend jaar.

 • Haha, the denial!  Het apparaat verkoopt belachelijk goed en inderdaad, als ze nou ook nog eens de prijs een stukje laten zakken…

 • 'de Swithc'  En volgens mij moet het zijn: Dat claimen bronnen binnen de wallstreet journal. of dat vertellen bronnen aan de wallstreet journal.  Aan claimen lijkt me geen correct Nederlands.

 • Ze flikken het weer! Geweldig apparaat.

 • Produceren is iets anders dan verkopen ;)

 • Verscheept betekend nog niet verkocht.

 • Produceren is nog niet verkocht. Verschepen is echter wel verkocht.
  Ga er maar van uit dat ze dit wel lukt.
  Nintendo is tot nu toe erg voorzichtig geweest met produceren.
  Pokémon is goed voor 10 a 15 miljoen Switch verkopen omdat het ontzettend lange benen heeft.  Bovendien gaan ze in China lanceren met een in China erg populaire game.  Het is best grappig als alles gaat zoals ze nu verwachten.
  1 jaar: Wii u ingehaald
  2 jaar: Xbox one ingehaald
  En mochten de verkopen doorzetten wordt de ps4 in jaar 3 of 4 ingehaald.

 • Ja want verkopen blijven altijd in dezelfde stijgende lijn door gaan en stagneren nooit -_-.  Ik gun ze het succes overigens wel hoor! Het is een goed device met nu al fantastische software.

 • De Switch gaat momenteel sneller dan de Wii en loopt licht achter op de NDS. De Wii verkocht meer dan 100 miljoen in 4 jaar tijd en de NDS rond de 150 miljoen.  Het kan dus straks nog sneller gaan want momenteel zijn er geen tekenen dat het afzwakt.

 • De Wii had een veel groter publiek dan de switch my friend. De wii werd letterlijk door iedereen gekocht ik verwacht gewoon niet dat huismoeders met een switch gaan rondlopen zoals dat bij de wii wel het geval was.

 • Dan vergeet je de NDS voor het gemak.  Omdat dit een hybride is is het altijd lastig te zien voor hoeveel het gaat verkopen. Het is ook nog nooit gedaan.  Ik neem echter voor het gemak aan dat ze weten dat ze dit kwijt kunnen.

 • De NDS gaat wel even over een periode van 10 jaar! en ook nog eens 3 modellen.  Overigens herinner ik me dat me moeder toen ik een DS wou :P die apparaten waar ik erg mainstream vooral door die brain training game toen der tijd.

 • De PS2 was net als de Switch zeker geen console voor huismoeders, met in theorie eveneens een minder breed publiek dan de Wii, maar verkocht meer dan 155 miljoen exemplaren.

 • Blijft de vraag of het zo goed blijft gaan. Ze hebben namelijk al the bigs guns gebruikt met Mario , Mario kart , Splatoon en Zelda. Als ze nog ammo hebben om te schieten, zal het volgend jaar met Pokemon (nope) en Smash zijn.  Maar ben bang dat het vooral Wii u ports worden met Xenoblade X , Super mario maker , FE# tokyo mirrage , Mario 3D world om wat dingen te noemen.

 • Hoe kom je er bij dat Zelda een echte big seller is? Zelda is altijd een beetje een low seller geweest.  Er zijn nog genoeg systemsellers over en de 2 grootsten hebben ze nog achter de hand. Pokémon en Animal crossing. 3 als je Mario kart zou tellen.  Verder heb je nog Smash, Donkey Kong, 2D Mario’s en nog wel een aantal titels die goed verkopen.
  Maar Zelda en Mario hun enige ammo noemen…je kon er niet nog verder naast zitten. • Het is met elk apparaat ooit de vraag geweest of het goed bleef/blijft gaan, dus tja.  Ik vermoed dat men nieuwe producties heeft kunnen bewaren voor de komende jaren door in 2017 meer Wii U-ports uit te brengen. Ik denk in elk geval niet dat ze voor een tweede keer dezelfde fout maken qua gamedroogtes. Nu spelen de voordelen van terugkerende third party-support en de aanwezigheid van handheld-devs op hetzelfde platform ook wel in het voordeel, wat dat betreft.  Het zal in ieder geval allemaal afhangen van Ninty's eigen inzet.

 • Pokemon, Metroid, Animal Crossing, Donkey Kong, New Super Mario, Mario Party, Yoshi, Kirby, Star Fox, etc.
  En dan bestaat er nog de kans dat er nog een Zelda & en nog Mario 3D game uit gaan komen op de Switch. :)

 • Verschepen gelijk aan verkopen…?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren