Star Wars Battlefront 2 Reddit-post van EA meest gehate ooit

Nieuws | -

Electronic Arts heeft gereageerd op kritiek van de community over het vrijspelen van personages in Star Wars Battlefront 2. Deze post is nu de meest gehate Reddit-post aller tijden.

EA reageert in deze post op een berekening die gemaakt is door één van de previewers van Star Wars Battlefront 2. Volgens Reddit-gebruiker TheHotterPotato zou het ongeveer veertig uur speeltijd kosten om iconische Heroes zoals Luke Skywalker en Darth Vader vrij te spelen. Hij heeft deze berekening gebaseerd op 21 potjes die hij gespeeld heeft, waarbij hij gemiddeld 250 credits verdiende per game van 10 minuten.

Op dit moment kosten Skywalker en Vader elk 60.000 credits, wat neerkomt op zo'n veertig uur speeltijd. Hierbij moet in het achterhoofd gehouden worden dat het om een preview-versie van de game gaat en dat credits ook met andere activiteiten verkrijgbaar zijn in Star Wars Battlefront 2. Daarbij zijn Luke Skywalker en Darth Vader niet te koop via microtransacties en zijn zij alleen te krijgen met in-game credits. Wel kunnen spelers minder lootboxes aanschaffen wanneer zij sparen voor deze Heroes.

Hierdoor is veel ophef ontstaan op de sub-Reddit van Star Wars Battlefront 2, waarbij fans aangeven het gevoel te hebben dat zij op deze manier gedwongen worden om mee te doen aan microtransacties. Dit is een gevoelig onderwerp na alle kritiek op lootbox-systemen in verschillende games, waaronder Star Wars Battlefront 2, waarna EA het systeem in de game aangepast heeft.

EA heeft gereageerd op deze berekening in de meest gehate Reddit-post aller tijden:

"Het idee is hier dat spelers het idee krijgen echt iets bereikt te hebben wanneer ze verschillende Heroes ontgrendelen.

Wat betreft de kosten hiervan hebben we de voorlopige waarde gebaseerd op data die verkregen is tijdens de open bèta van de game, waarbij nog extra aanpassingen zijn gedaan voor de uiteindelijke release van de game. We kijken hier dus naar wat de gemiddelde speler verdient aan credits op een dagelijkse basis en we zullen constante aanpassingen doen om er zeker van te zijn dat spelers uitdagingen hebben die meeslepend en belonend zijn. Daarbij zorgen we ervoor dat alle content via gameplay verkrijgbaar is.

We willen graag de community bedanken voor de openhartige feedback en de passie die zij toont rondom dit onderwerp op Reddit, fora en andere sociale media. Ons team gaat door met het verbeteren en monitoren van jullie feedback en zullen jullie op de hoogte houden van onze progressie zodra dit mogelijk is."

De reactie van EA heeft wel 125.000 downvotes op het moment van schrijven. Dat is meer dan de op twee na meest gehate post op Reddit, die 24.333 downvotes kreeg, omdat een Reddit-gebruiker hier letterlijk om vroeg.

Star War Battlefront 2 komt op 17 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Bekijk hieronder de reactie van Electronic Arts.

Wat vind jij van deze bevindingen over Star Wars Battlefront 2? Laat het weten in de comments.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.