1. Heroes in Star Wars Battlefront 2 nu veel makkelijker te ontgrendelen

Heroes in Star Wars Battlefront 2 nu veel makkelijker te ontgrendelen

Na alle negativiteit de afgelopen dagen rondom de kosten om Heroes in Star Wars Battlefront 2 te ontgrendelen, heeft EA deze kosten drastisch omlaag gehaald.

Zo kostte het voorheen 60.000 credits om zowel Darth Vader als Luke Skywalker te ontgrendelen, wat neerkomt op zo'n veertig uur spelen om een van de personages te ontgrendelen. Fans waren zo ontevreden dat een reactie van EA op de kwestie de meest gehate Reddit-post ooit werd.

Zowel Skywalker als Vader kosten nu nog maar 15.000 credits om te ontgrendelen. Andere Heroes, zoals Leia Organa en Chebacca, kosten maar 10.000 credits. Het gaat om een aanpassing van zo'n 75 procent. EA laat weten dat het de hoeveelheid credits die benodigd zijn omlaag heeft gegooid dankzij de feedback van fans.

Star War Battlefront 2 komt op 17 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. EA Access-leden of mensen die de Premium-versies van de game hebben gereserveerd kunnen nu al aan de slag met de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Als men nu gewoon eens de game niet koopt i.p.v. te zeuren over de ingame transacties..  Gamers anno 2017 zucht…

 • Wat een onzin. Je kunt toch ontzettend veel zin hebben in een game maar fel tegen microtransacties zijn. Dat "koop die game dan niet" is echt super kinderachtig.

 • Ik ben 1 van de mensen o/. Vrijdag lekker knallen met deze game.  Probleem een beetje is. Je hebt *lootboxes* als sinds fifa 10 en nog andere games die nog eerder waren. Eigenlijk is het al 7 jaar al aan het groeien en groeien. De afgelopen 3 bf games hadden ook battlepacks en toen had niemand er problemen mee. Het is helaas al te laat en aan de cijfers va Ubi en Take two te zien , kopen mensen het als zoete koek.  Ik speel elk jaar Fut ( op 17 na ) en heb nog nooit een pakje met real money gekocht.

 • @gertjun  Je kunt ook veel zin hebben in iets en het niet doen.. gewoon om een duidelijk signaal af te geven. Ook al koop je geen ingame transacties steun je met je aankoop toch hun beleid.  Een game niet kopen omdat je het principieel oneens bent met een bedrijf is overigens het tegenovergestelde van kinderachtig. Kinderen die meteen de game toch maar kopen omdat er star wars op staat geplakt zou ik die titel eerder toeschrijven.  @shadow  veel plezier met de game, ik heb alijd problemen gehad met lootboxes en kaarten etc… tenzij een game F2P en volledig speelbaar is.  Echter houd je de FUT community wel in leven door er actief aan deel te nemen wat indirect andere weer kaartjes laat kopen. • @extace,
  Hoop dat je zo niet met je vriendin omgaat :P

 • @gertjun, pleit je nu voor aanranding?

 • Let niet op mij jongens. Ik ben hier alleen om te kijken hoe dit verhaal over aanranding af gaat lopen.

 • Al wie GTA V heeft gekocht, heeft mee aan deze microtransactie-escalatie gewerkt. Deze game word enorm geprezen en terecht. Maar ook deze bevat kunstmatige zeldzaamheid die dan ook nog is achter een virtuele peperdure prijskaart wordt gezet om dan vervolgens 75 euro sharkcards aan te bieden. En dan nog blijkt de auto onbetaalbaar.  Nu gaan we allemaal deze game boycotten, maar in 2018 staan we gewoon netjes achter elkaar te wachten op ons exemplaar van Red Dead Redemption 2. Een zeldzaam paard of een prachtige manege zal daar ook wel 40 uren gametijd kosten of een heerlijke microtransactie van minstens 75 euro…  Niet dat ik hierboven iemand beschuldig, maar de meeste gamers (op Reddit, etc.) doen alsof ze maagdelijk schoon zijn.

 • @extace, geeft wel een heel duidelijk signaal af :P
  Maar ik doelde meer op je zin: "Je kunt ook heel veel zin hebben in iets en het niet doen.. gewoon om een duidelijk signaal af te geven".
  Was ook maar een geintje uiteraard

 • @extace
  Tuurlijk , ga ik ook niet ontkennen. Het is handel plek met kaartjes en je moet nog enorm geluk hebben. Zelf had ik een zilveren team of the week speler uit een 400 coin pakje. Voor de rest moet ik het met handel doen.  Andere gooien er een berg euro's in. Wat ik eigenlijk niet snap…. over 10 maanden begin je opnieuw.

 • Ik heb nog nooit 1 shark card gekocht en had alles wat ik wilde. Ik kan zeggen dat ik nog letterlijk maagdelijk schoon ben haha.

 • @gertjun, Eerlijk gezegd snap ik je grap niet helemaal… en normaliter kan ik alles toch redelijk goed volgen hoor….  @shadow, Als je er maar plezier uithaalt, ik moet zeggen dat in mijn omgeving gewoon niemand FUT speelt en zelf speel ik al een aantal jaar geen FIFA meer vanwege de cards imo minimale verbetering en het hoge melkgehalte.

 • Ik heb ook alles wat ik wil zonder 1 rotte euro te betalen. Duurde extreem lang, maar dat was geen probleem. Ik heb wel een probleem met die sharkcards.  Ik heb dus onbedoeld meegedragen aan de microtransactie escalatie want ik heb GTA V niet geboycot. Dat is toch wat ik ervan opmaak als ik de comments op Reddit lees.  Dus helaas zijn wij beidde niet meer proper. :D

 • @Extace, laat maar dan, een grap die uitleg behoeft, is geen goede grap.
  Verder kan ik me wel voorstellen dat je het systeem op zo’n manier wilt boycotten, maar vind het zelf ontzettend zonde om zo’n game te laten liggen alleen vanwege microtransacties. Daarnaast denk ik dat je dat systeem beter plat krijgt als niemand die microtransacties koopt (hetgeen ik overigens ook van season passes vind)

 • @Gertjun, ik heb al wat gameplay gezien en daaar was ik ook niet bepaald van onder de indruk :P  Overigens legde ik hier boven al uit waarom het kopen van de game indirect al meteen micro transacties ondersteund

 • Sorry, maar die uitleg heb ik dan gemist. Het enige wat je schrijft is: "Je kunt ook veel zin hebben in iets en het niet doen.. gewoon om een duidelijk signaal af te geven. Ook al koop je geen ingame transacties steun je met je aankoop toch hun beleid."
  Daar zit helemaal geen uitleg bij, je zegt dat het 'niet kopen' van een game een signaal afgeeft, maar niet waarom het 'wel kopen' microtransacties ondersteunt (wat overigens ook kul is). Microtransacties ondersteun je pas als je ze daadwerkelijk koopt, klaar.

 • @gertjun
  Ik heb onwijs veel zin in de game, maar koop hem niet. Dat komt omdat ik wél een ruggengraat heb.

 • @CerandoX,
  wauw wat goed van je, respect hoor…

 • Een game zonder community verkoopt VEEL minder micro transacties dan een game met community…Jij bent zonder het aankopen van deze transacties dus ook onderdeel van het probleem. Mensen gaan niet miljoenen dota hoedjes kopen als er maar 100.000 spelers zijn zo werkt dat nou eenmaal niet.

 • Tja weet je wat het is. Als je de game niet koopt uit principe zijn er meer dan een miljoen kinderen die gewoon dit spel willlen spelen en kopen. Dat jij het net koopt maakt niet zo veel uit. Je schiet jezelf alleen in de voet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren