Belgische Minister van Justitie wil lootboxes in Europa afschaffen

Nieuws | -

De Belgische Minister van Justitie Koen Geens heeft gezegd alle lootboxes te willen verbieden.

"Om gokken en gaming, zeker op zo'n jonge leeftijd, te combineren, is gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van het kind", vult de Belgische minister van Justitie, Koen Geens, aan. Men wil lootboxes in heel Europa verbannen, al is het nog niet duidelijk of dat gaat lukken. “Maar dat vraagt tijd, want we moeten hiermee naar Europa", vertelt Geens. "We gaan zeker proberen om het te verbieden.”

Het gaat hier niet over alle lootboxes, maar alleen over microtransacties waarbij niet duidelijk is wat de koper precies ontvangt. De Kansspelcommissie van België is op dit moment onderzoek aan het doen naar het fenomeen.

De kansspelcommissie begon vorige week aan een onderzoek naar lootboxes. Peter Naessens, die aan het hoofd stond van het onderzoek, meldt: "Deze combinatie van geld en verslaving valt onder gokken. Als er een kansspel bij betrokken is, is dit verboden tenzij men een vergunning heeft van de kansspelcommissie."

Rectificatie: Eerder rapporteerden wij dat de Kansspelcommissie van België al een eindoordeel had gedaan. Dit is echter nog niet bevestigd, dit bericht is aangepast en wordt verder geüpdatet als meer informatie beschikbaar wordt.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.