1. 15 jaar oud GoldenEye 007-record verbroken door speedrunner

15 jaar oud GoldenEye 007-record verbroken door speedrunner

Het vijftien jaar oude GoldenEye 007-record voor het eerste level is verbroken door speedrunner Karl Jobst.

Vijftien jaar lang hield de Amerikaan Bryan Bosshardt het record voor het snelst uitspelen van het eerste level, Dam, in GoldenEye 007 voor Nintendo 64. Na het zetten van dit record is het 128 mensen gelukt om het eerste level ook in 53 seconden uit te spelen. Lang werd gedacht dat het onmogelijk was om sneller door het level te razen. Zaterdag bewees de Australiër Karl Jobst het tegendeel door het record met één seconde te verbreken, waardoor het record nu op 52 seconden staat. Hij laat weten dat dit "de beste run" is die hij ooit heeft gedaan.

GoldenEye 007 staat bij velen in het geheugen als een van de beste first-person shooters van zijn tijd. Dat is niet zo vreemd, rekening houdend met het feit dat deze Rare-game het derde best verkochte spel is op de Nintendo 64.

De speedrunner kreeg tijdens de run maar liefst drie speed boosts, omdat hij geraakt werd door bewakers. Dit, meldt Jobst, is slechtst drie keer gebeurd in de 250 uur die hij in dit gedeelte van de game heeft gestoken. Daarbij had hij een zogeheten fast gate, wat gewoon betekent dat hij een poort kreeg die snel open ging.

Bekijk hieronder het moment waarop de speedrunner het record verbrak.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

  • Nice. Leuk om zulke mensen te zien spelen en zien hoe het hun passie is om records te verbreken. Respect.

  • Super!!!

  • GoldenEye was geen goeie shooter omdat het veel verkocht heeft…zou niet best zijn als je verkopen als graadmeter van kwaliteit zou nemen.
    GoldenEye was goed omdat het de eerste console shooter was die ook goed speelde. Het is de grondlegger van het shooter-genre op consoles. Een soort blauwdruk van hoe het moest in die tijd.    Anyway 52 sec is…erg snel. Haha

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren