1. Grotere Switch-cartridges zouden uitgesteld zijn naar 2019

Grotere Switch-cartridges zouden uitgesteld zijn naar 2019

Nintendo werkt aan grotere Switch-cartridges voor meer data, maar die zouden nu zijn uitgesteld naar 2019.

Dat meldt Wall Street Journal. Nintendo zou eerst van plan zijn geweest de cartridges van 64 GB in de tweede helft van 2018 te lanceren. Dit zou nu zijn uitgesteld naar 2019, vanwege "technische problemen" met deze cartridges.

De huidige cartridges voor Switch hebben maximaal 32 GB opslagruimte. Hoewel Nintendo-games zelf genoeg aan deze hoeveelheid ruimte lijken te hebben, zijn er een aantal games van andere uitgevers die niet in zijn geheel op de cartridges passen.

Het is niet bekend in hoeverre het artikel van Wall Street Journal op waarheid is berust.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ach ze gebruiken nu al kleinere cartridges, waardoor je de helft moet downloaden op het interne geheugen/sd kaart, omdat het te duur zou zijn om die van 32gb te gebruiken. Dan zal die van 64gb nog wel duurder zijn.  Maar als hierdoor de 32gb cartridges goedkoper worden hebben we er misschien toch iets aan.

 • Er zijn Micro SD kaartjes van 2TB te koop, maar meer dan 32Gb is te moeilijk voor Nintendo?
  Dit hadden ze al lang van te voren uit moeten zoeken.

 • Ze willen per se hun eigen kaart omdat dat beter zou werken met het systeem.

 • Micro sd van 2 TB?  Link please…want die bestaan niet. De grootste micro sd kaart is 400GB en die kost meer dan 200 euro.  De reden dat Nintendo hun eigen kaarten gebruikt is gewoon logisch.

 • Inderdaad Ramirez! En dan nog, stel dat we vergelijken met Micro-SD. Zoek de prijsverschillen tussen 16, 32 en 64 GB eens op… Dat verschil is gigantisch in vergelijking met bijvoorbeeld een Blu-ray schijfje. Echter kunnen die uiteraard niet gebruikt worden in een handheld.

 • Er zijn microSD kaartjes te krijgen van 256GB, maar deze kosten meer dan 100 euro. Dat is natuurlijk niet te doen. Zelfs een flashkaartje van 32gb kost al snel twee tientjes, zoiets loopt voor uitgevers gewoon in de papieren (een disc kost 1 dollar).  64GB is waarschijnlijk helemaal geen probleem, maar het uitbrengen van een dergelijk kaartje moet ook financieel interessant worden en dat is het op dit moment gewoon niet. Daarbij gaat Nintendo het pas aanbieden als er vraag naar is.  Verder zijn de Switch-cardridges iets sneller dan een gemiddeld SD-kaartje en zijn ze read-only.

 • Een Switch card is wel totaal iets anders dan een SD of Mcro sd kaart. Mensen vergelijken nu prijzen die je niet kunt vergelijken.  1) SD en Micro sd prijzen zijn consumenten prijzen. Wanneer je een bestelling plaatst voor 100.000 of zelfs een miljoen Switch cards zal de prijs drastisch dalen. Ik had ergens gelezen (PU interview, dacht ik) dat een 16GB Switch gamecard ongeveer 35% duurder was dan een BR disc van 25GB. Dit klinkt peanuts natuurlijk, maar 35 cent over een miljoen verkopen is een hoop geld.  2) De techniek van de kaarten lijken op elkaar er is echter wel een groot verschil dat de Switch cards waarschijnlijk nog goedkoper maakt dan SD card tech. Ze zijn Read only. Iets wat herschrijfbaar is, is waarschijnlijk duurder.  Ik denk idd dat de 64GB cards simpelweg te duur zijn op dit moment. Gezien de jump in prijs die opslag heeft zou de prijs wellicht 2.5 a 3x zo hoog liggen als een 16GB card. Per jaar neemt dat af. Volgend jaar gaan we ook meer 32gb cards zien denk ik omdat de prijs acceptabel wordt.

 • Even over 't read-only stukje. In tegenstelling tot een Blu-Ray schijf is dat bij sd-kaarten toch niets meer dan een setting? Volgens mij heeft dat geen invloed op de prijs/productiekosten.
  Daarnaast is het vergelijken niet zo heel gek. Nintendo zal niet voor zichzelfe en nieuw type NAND/eMCC (of hoe dat ook heet) geheugen ontwikkelen.
  Anyhow, de conclusie is wel duidelijk inderdaad. 64GB is te duur!

 • Nintendo toch…

 • Man, man man. Nintendo wat lopen jullie toch achter met alles. Cartridges die geen hele game kunnen opslaan, apparaat met 32 GB geheugen en dan moet deze ook nog 50% portable zijn dus een externe harde schijf er aan hangen is ook geen optie. En het hele online infrastructuur is 1 groot lachertje. Het is omdat jullie IP's goed zijn want anders hadden jullie echt niet de hype gekregen die jullie nu hebben.

 • Ooh en voor degene die denken dat ik anti Nintendo ben. Ik was vroeger echt pro Nintendo. Alle systemen gehad tot aan de Wii. Wii u heb ik dan nog wel en ook veel lol aan gehad. Helaas laat ik de switch liggen. Dit meer omdat het online gedeelte gewoon ruk is. Ik vind het heerlijk om in een party chat te zitten en lekker met elkaar te gamen. Dit mis ik dan ook echt bij Nintendo de afgelopen jaren.

 • Ze lopen inderdaad achter met het online gebeuren. Maar de rest wat je zegt , 32 gb te weinig , externe hdd , hype door hun IP's is echt pure onzin.  - Wil je meer dan 32 gb interne geheugen stijgt het prijskaartje aardig en dan zeur je weer dat het te duur is. Veel dure telefoons hebben ook maar 32 gb.
  - Ja , effe een HDD meenemen en sloop je batterij duur nog meer. Voor 40 euro heb je een micro sd van 128.
  - hype door IP's en toch is de Wii u geflopt.  Je moet de Switch niet als console zien en de games zijn niet kwa grote als op de PS4 of Xbox one. Als je de meeste games fysiek haal , heb je aan 32 gb zelfs genoeg voor misschien 2 jaar.  Voordeel aan geen voicechat en berichten. Vrouwen kunnen rustig spelen zonder dickpics of andere onzin te krijgen.

 • True Shadow. :)

 • Power of the Cloud

 • Clouder..? Nee…?

 • Fox MC Cloud

 • Wat vinden jullie zo leuk aan de switch? Ik ging gisteren eens kijken wat voor games er zoal aanwezig waren. Bijna 80% van de games dat ik in de rekken zag liggen, zijn ook uit op de ps4 en xbox one, met zelfs betere functies dan de switch versie. Jullie zitten wel te zeggen dat je het moet bekijken als een handheld console, maar is dat werkelijk zo? Dan kun je ook zeggen dat de wii u een handheld console is. Bv ik koop nu een switch, speel de nieuwe Mario, paar uur later uitgespeeld enal, wat valt er dan nog te beleven voor iemand dat al een playstation 4 heeft? En dar ik nog steeds de reden wrm ik nog geen switch koop. Het gaat eens tijd worden dat Nintendo denkt aan de hardcore gamers ipv steeds te richten op een niet hardcore doelgroep.

 • Ik wilde serieus gaan reageren, maar ik doe het niet.
  Man, man, man… :)

 • Hoevaak ik bij mensen hoor dat ze liever voor een ps4 of xbox gaan dan voor de switch, hoe zou dat nu komen Piet?

 • Om even serieus om CyberFI te reageren:
  Aangezien de A4 elke dag filerijden is, ga ik met de trein. Voor mij is de Switch dan dé uitkomst qua vermaak onderweg. Games welke al op de Xbox/PS4 te vinden zijn (zoals Rocket League, Skyrim en LA Noire) zou ik niet snel kopen, maar voor onderweg vermaak ik mij prima met 3rd party titels als Stardew Valley. Titels als deze zijn naar mijn mening zo ongeveer gemaakt voor onderweg.
  Je geeft aan dat er naar Mario weinig te doen is, wat natuurlijk erg flauw is.. Rond release was het aanbod misschien beperkt, maar inmiddels zijn er zat 1st party (en ook 3rd party) titels te vinden om je mee te vermaken. Ik heb Odyssey, Rabbids en Zelda zelfs niet eens uitgespeeld, terwijl ik al aardig wat uurtjes in de console/handheld heb zitten.
  Focus op de hardcore gamers heeft Nintendo allang niet meer, en zou ook een zeer onlogische stap zijn. Waarom de markt van de Xbox/PS4 of PC opzoeken terwijl je nu al gigantisch goed verkoopt? Daarnaast kun je je prima vermaken met de Switch als "hardcore gamer", zolang je 't niet als main-platform gebruikt.
  Mensen om je heen (ik gok tussen de 18-25?) kiezen vaker voor de PS4/Xbox, omdat deze een veel groter sociaal aspect heeft met veel betere online functionaliteiten. Ikzelf zie de Switch dan ook als handheld, welke je ook op je televisie aan kunt sluiten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren