1. PUBG behaalt drie miljoen spelers online

PUBG behaalt drie miljoen spelers online

Met drie miljoen online spelers heeft PUBG het Steam-record verbroken. De tweede plek, Dota 2, had op dat moment nog geen vierde daarvan, slechts 700.000 spelers.

De maker van het spel, Brendan 'PlayerUnknown' Greene, laat weten dat hij denkt dat PUBG ooit League of Legends in zou kunnen halen. De moba had op zijn top honderd miljoen gebruikers (niet tegelijkertijd online). PUBG heeft er op dit moment ongeveer 26 miljoen. Met drie miljoen spelers die tegelijkertijd online zijn verslaat PlayerUnknown's Battlegrounds Dota 2, die op dat moment slechts 700.000 spelers online had.

Deze top werd behaald na de officiële release van het spel in december.

PUBG is sinds 12 december ook beschikbaar voor Xbox One, waar het een miljoen kopieën verkocht in de eerste 48 uur. Bovendien laat PUBG Corp. weten in een interview met InvenGlobal dat ze de game naar elk platform willen brengen. Tenslotte is de ontwikkelaar in gesprek met Hollywood en Netflix om het spel naar andere mediums over te zetten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Maar de game draait voor geen reet, dus snap het niet zo goed.

  • Blijkbaar is het concept achter de game wel succesvol.

  • De hype daarom spelen ze het nu als zo over een jaar nog dat aantal spelers hebben dan is het concept goed geweest.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren