1. Blizzard ontwikkelt nieuw Overwatch-personage, wordt intern getest

Blizzard ontwikkelt nieuw Overwatch-personage, wordt intern getest

Een nieuw personage voor Overwatch wordt op dit moment intern getest bij Blizzard.

Dat laat het bedrijf weten in een update voor het nieuwe jaar. De zevenentwintigste held of heldin zou inmiddels al een leuke toevoeging zijn, wat mogelijk betekent dat het niet heel lang meer hoeft te duren voordat hij of zij beschikbaar komt voor spelers. Er is echter nog geen releasedatum aangekondigd.

Het is verder niet bekend wat de rol van het personage wordt of hoe hij of zij er uit ziet. Het personage zou "erg tof" en "erg nodig" zijn. De Overwatch-ontwikkelaar denkt daarnaast nog na over andere helden, dus mogelijk verschijnen er dit jaar nog meer. Er komen ook nieuwe maps, al heeft Blizzard daar niet veel over verteld.

Verder is Blizzard van plan om aanpassingen te doen aan de competitieve modus. In plaats van kleinere aanpassingen die de afgelopen tijd zijn gedaan, zouden er wel eens grotere aanpassingen kunnen komen, maar meer details zijn nog niet bekendgemaakt. De video met dit en meer nieuws, verteld door Blizzard's Jeff Kaplan, is hieronder te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • I love this game, veel vinden het eentonig na een tijd, maar ik geniet er nog elke dag van. Alleen spijtig van de lootboxes.

 • Me 2 speel het nog steeds elke dag en ik vind die lootboxen niet eens zo erg denk dat ik er al meer dan 600 uur al in heb zitten

 • Ik vind de community erger dan de lootboxen in Overwatch. De lootboxen in overwatch vind ik gewoon goed geregeld. Je krijgt elke week de kans om er minimaal 3 te halen door de game gewoon te spelen, daarnaast krijg je er elk level ook nog 1. Het bevat alleen cosmetische items en je krijgt ook nog in game currency om de skinns te kopen die je zelf tof vind.  Ten slotte zijn ook nog alle updates gratis en zorgt dit lootboxen systeem ervoor dat er geen split playerbase is, waardoor de matchmaking alleen maar beter is.  Maarja dat vind ik hoor. Er zullen vast genoeg mensen zijn die wat meer zwart-wit denken dan ik m.b.t. lootboxen.

 • Het lootbox systeem van Overwatch is inderdaad een mooi voorbeeld hoe het wel kan.

 • Maar nog steeds 1 van de betere games van de afgelopen 10 jaar. Ze mogen wel beginnen aan een overwatch 2, maar ik denk dat het niet snel gaat uitkomen. Een film mogen ze van mij ook maken of een Netflix serie.

 • Ik speel Overwatch ook nog regelmatig. Elk potje is weer anders en daardoor blijft het leuk.  De lootboxen zijn puur cosmetisch en daar heb ik niks op tegen.  Ik heb ook geruchten gehoord over Overwatch 2, maar ik heb het idee dat het daarvoor nog te vroeg is. Daar mogen ze van mij nog wel een paar jaar mee wachten.

 • Wat willen jullie dan van Overwatch 2 wat niet in Overwatch 1 kan/zit? Ik kan in ieder geval niets verzinnen wat ik erbij zou willen hebben dat niet gewoon met een update kan. Maar als jullie toffe ideeën hebben, hoor ik het graag!;)

 • Laat het gewoon lekker bij OW, ipv OW2. Tenzij de engine voor de developer niet meer doet wat hun willen. Maar volgens mij kunnen ze nog een hoop voor elkaar krijgen. De game begint nu pas echt je 60 euro waard te zijn, terwijl er in het begin imo te weinig helden waren.

 • Je eigen hero maken bv, story mode, nieuwe engine zodat je de omgeving kunt vernietigen, meerdere specials voor elke hero, een optie als je via de headset zit te praten dat je de monden ziet bewegen en je stem dus vervormt in dat van de hero naar keuze. Goh wat nog? Haha

 • Tja als ik hierboven lees hoe lootboxen worden goedgepraat, concludeer ik dat de gamewereld enorm verziekt is en het vol zit met fanboyistische hypocrisie.  De grootste brulapen die op Star Wars Battlefront II inhakte, waren de Overwatch-spelers die deze gelijkaardige goksystemen vergoelijkten met het excuus dat het maar cosmetisch is.  Al goed dat we wekelijks gratis pakjes krijgen. Stimuleert het betalend gokken nog meer. Vergeet niet dat deze game maar 12+ is. (FIFA gaat nog eens stap verder).  Ondanks dit blijven Overwatch en Star Wars Battlefront II prima games. Zolang men geen geld uitgeeft aan gokpraktijken ben je in mijn ogen ook niet het probleem. Boycot de game niet, maar die gokpraktijken.

 • Vind jij lootboxen per definitie dan slecht Don Carpaccio? Want zoals ik het bij overwatch zie draagt het bij aan een betere matchmaking en zorgt het voor gratis updates. Ik snap dat het als gokken gezien kan worden (en ik ben voor een bepaald limiet dat men uit mag geven hieraan) maar het heeft ook zijn voordelen.  Ik zie dit bijvoorbeeld liever dan dat ze alle updates uitbrengen als (mini) DLC en daardoor de kwaliteit van de game ermee achteruit gaat (want zo zie ik dat in ieder geval).  Wat ik zo erg vond aan battlefront met de micro transacties was dat het direct invloed heeft op jouw game ervaring tegen anderen. Dat is bij mij de grens.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren