1. Japanse Tingle-game vertaald door fans

Japanse Tingle-game vertaald door fans

De Tingle-game Ripened Tingle's Balloon Trip of Love die alleen officieel uitgebracht is in Japan is vertaald door fans.

Tingle maakte in 2000 zijn debuut als excentrieke landkaartverkoper in The Legend of Zelda: Majora's Mask. Hierna is hij vaker in Zelda-games verschenen en heeft de personage in 2006 een eigen Nintendo DS-game Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeeland gekregen, die ook in Amerika en Europa uitgebracht is.

Ripened Tingle's Balloon Trip of Love is een vervolg op deze game en kwam in 2009 uit in Japan, maar is nooit in het Westen uitgebracht. Nu hebben fans zelf de game vertaald en als ROM beschikbaar gesteld op hun eigen website. Dit betekent dat de game niet officieel in het Engels uitgebracht is door Nintendo en dat de ROM dus alleen illegaal te downloaden is. Wel kun je hieronder een fragment van de vertaalde game bekijken.

In Ripened Tingle's Balloon Trip of Love gaat Tingle op een romantisch avontuur in een plaatjesboek met drie personages die gebaseerd zijn op de leeuw, man van tin en vogelverschrikker uit The Wizard of Oz.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

  • Nintendo komt ze wel halen

  • Ik betwijfel het dit keer. Nintendo zit niet echt achter oude Roms aan. Maar als dit teveel publiciteit krijgt zullen ze vast wel actie ondernemen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren