1. Nintendo-fans draaien door terwijl ze op nieuwe Direct wachten

Nintendo-fans draaien door terwijl ze op nieuwe Direct wachten

De afgelopen dagen sloegen Nintendo-fans op het internet een beetje op tilt. Men wacht namelijk op een nieuwe Nintendo Direct (of Spotlight, zoals ze tegenwoordig heten), maar die wordt maar niet aangekondigd. Toch lijkt Nintendo zich wel bewust van het ongeduld van haar fans. Wat is er aan de hand?

Afgelopen maand begonnen de geruchten al over een nieuwe Nintendo Direct. In de uitzendingen van Nintendo op YouTube en Twitch doet het bedrijf vaak nieuwe games uit de doeken. En juist de Directs die in januari worden uitgezonden hebben een goede reputatie. Zo werden er eerder dit decennium veel Wii U-games aangekondigd en vorig jaar januari was er natuurlijk een live evenement waar de Switch en zijn games volledig uit de doeken werden gedaan.

De Direct is langverwacht, omdat de Switch line-up van 2018 nog vrij onbekend is. Ja, we weten dat in februari Bayonetta 1 en 2 verschijnen, en ook dat er ergens dit jaar games rond Fire Emblem, Kirby en Yoshi moeten verschijnen. Maar waar wordt het complete jaar mee gevuld? De Direct (of Spotlight) zou hier licht op kunnen schijnen.

Een aantal vooraanstaande personen op het gameforum ResetEra (de opvolger van het invloedrijke NeoGAF-forum) lieten in ieder geval weten dat een Direct op 11 januari (ja, dat is vandaag) waarschijnlijk was. Maar inmiddels is er nog geen Direct aangekondigd. Op ResetEra werd een tijd geleden een topic geopend over de mogelijke aankondiging. Die is de afgelopen paar dagen behoorlijk uit de hand gelopen. Inmiddels is het topic gesloten, maar het heeft 635 pagina's en meer dan 30.000 reacties. De afgelopen dagen werd de aankondiging zo'n beetje elk heel uur verwacht. Natuurlijk kwam die elk uur wederom niet, waardoor leden weer gingen uitkijken naar het volgende uur. Het was voor veel fans gekmakend, maar ook wel leuk.

Maar dat is nog niet alles. Nintendo zelf lijkt zich bewust van het feit dat fans op een nieuwe Direct wachten en leek dan ook te spelen met wachtende gamers. In plaats van een Direct-aankondiging op Twitter, plaatste het... deze apart ogende artwork van Chibi-Robo omsingeld door vuur.

ResetEra zag het in ieder geval als teken aan de wand dat Nintendo het topic volgde en dat een aankondiging er aan zat te komen, met hilarische gifjes en doorgedraaide leden tot gevolg.

Zelfs andere bedrijven deden op Twitter leuk mee, zoals je hieronder kunt zien.

Serieus, mocht je ooit eens tijd hebben om het gi-gan-ti-sche topic op ResetEra te lezen, dan kunnen we je dat van harte aanraden. Het is een prachtige blik op hoe het moet voelen om door te draaien.

En die Nintendo Direct? Die is nog altijd niet aangekondigd. Het kan elk uur gebeuren...

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Alles heeft zo te zien met vuur te maken. Voel me niet echt getriggerd door dit soort gedoe, maar fijn dat er wat aan komt.

 • Zij zitten de hele dag Nintendo websites te refreshen in de hoop op nieuws over Direct. Ik refresh de hele dag websites om te zien of mijn Cryptomunten nog iets waard zijn. Potàto, potáto, Ieder zijn ding :P

 • Haha ja precies, ik op Funda of er nog wat interessants in de buurt te koop is. Maar toch, leuk voor sommige Nintendo fans hier.

 • Haha, de hele dag refreshen zit er niet in, maar ik zit wel echt te wachten op nieuws! ;P

 • Godver Piet, hou eens op met je Avatar veranderen! Niet bij te houden dit! Doe dat lekker op whatsapp :P

 • Ik hou op! (Tot na de Direct. :P)

 • Dat de andere bedrijven meedoen is veelzeggend over de inhoud.

 • Dat lijkt mij dus ook!

 • AC voor de switch ? I will even buy it !

 • Begreep dat ze eerst deel 1 los naar de Switch brengen voor een kleine 40 euro. Daarbij zijn delen van de wereld vergrendeld en afgeschermd. Maar geen zorgen hoor jongens, je kunt deze er met een season pass zo weer bij kopen. En Altair begint ook zonder hidden-blade, die zul je kunnen bemachtigen door maar genoeg lootboxes te kopen. Kijk dr naar uit! jullie ook?

 • Leven de season pass

 • Ze zitten ons allemaal te trollen en kijk al die developers die er in meegaan! XD
  IK WIL EEN DIRECT!!!  Edit:
  Waar ik op hoop:
  - SMASH
  - New Super Mario Bros.
  - DKC
  - Odyssey DLC
  - Zelda (3DS)
  - Bayonetta 3/Metroid Prime 4/ Pokemon RPG info of beelden
  - + Wat toffe 3rd-party games  Ik vergeet zeker nog een aantal games, maar oke.

 • Waar is Skyward Sword?!

 • Nee man, geen 3DS geouwhoer meer, laat ze alles maar maken voor de Switch vanaf nu. Iig de grote namen, kleinere projecten mogen naar dat achterhaalde stukkie hardware.  Maar ben het eens met je lijstje, aanvullingen ; Golden Sun, F-Zero, een all-star game in een totaal nieuw format (andere sport/activiteit dan de bestaande shit, een All-star Party lijkt me ook wel lachen), een nieuwe IP, Star Fox en een echt toffe en uitdagende Kirby game zie ik ook wel eens zitten (misschien eens naar een derde dimensie brengen?).  Een zooi toffe third-party exclusives zou ik trouwens ook niet verafschuwen.

 • @Robskeee
  3DS staat tussen haakjes. ;P
  Maar ik had het inderdaad los moeten vermelden, wel zo duidelijk!  @benjamin
  Een remake/vervolg van Link's Awakening voor de 3DS (ontwikkeld door Grezzo, zoals de roddel rondgaat) zou toch wel eens heel tof kunnen zijn! Dan kunnen ze (Nintendo) ondertussen verder werken aan het vervolg van BotW voor de Switch.  Een Staf Fox game ala Staf Fox Adevntures voor de GC zou geniaal zijn, verder heb ik zelf helaas niet zoveel met GS & F-Zero. Die All-Star game wordt gewoon de volgende SMASH en er komt al een nieuwe Kirby game aan, maar ik denk niet dat die uitdagend of 3D is, haha.

 • Naast games lijkt het me toch ook wel erg leuk als zaken als Netflix beschikbaar worden.. want dat zou de Switch nog een stuk vaker laten draaien (als ik er t.z.t. één koop) als ik een keer lui in bed wat wil kijken :p

 • Ik snap zeker dat mensen hierom vragen, maar als ik Netflix wil gebruiken, dan gebruik ik gewoon de TV app (incl. 4K). Als ik iets op wil zoeken pak ik m'n tel. (voor de browser) en ook voor YT gebruik m'n TV app. :)  Het is maar net waarvoor je de console wil gebruiken.

 • Piet,  toch zou het vet zijn om eens een totaal nieuwe All-star game te zien. Een battle-royaal met Nintendo personages in op Nintendo-universum gebasseerde levels zou toch tof kunnen zijn bijv.  De meeste fans zien SF:A toch echt als het grootste gedrocht van alle SF-games. Dit omdat het er gewoon niet 1 was, het was een Zelda kloon. Een totaal nieuw IP die zijn inspiratie weghaalt uit SF:A zie ik wel zitten, galaxys rondvliegen en door mensen ontwikkelde werelden afstruinen (fuck computer generated shit) bezoeken als een soort van RPG lijkt me tof hoor.

 • Zolang die 'Battle Royale' game dan geen Shooter is, ben ik tevreden, haha. ;P  Ik vind de normale gameplay van Star Fox games echt oersaai, dat die game een Adventure game was, was voor mij echt top!
  Ook een nieuwe IP met die formule klinkt goed ja, maar zoiets moet dan wel ECHT goed uitgedacht en uitgewerkt worden. :)

 • Ik kan me in jullie lijstjes vinden hoor, maar jongens… De game van Retro Studios!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren