1. XOne-versie PlayerUnknown's Battlegrounds heeft 3 miljoen spelers

XOne-versie PlayerUnknown's Battlegrounds heeft 3 miljoen spelers

De Xbox One-versie van PlayerUnknown's Battlegrounds kan een succes worden genoemd: inmiddels zijn er meer dan drie miljoen spelers.

Dat laten Microsoft en PUBG Corp weten. De cijfers zijn van 2017, dus mogelijk zijn er in 2018 nog meer spelers bijgekomen. De game is op Xbox One nog altijd in het preview-programma.

De Xbox One-versie van de populaire actiegame, waarin spelers tegen elkaar strijden op een eiland tot er maar één persoon of team over is, lag onder vuur. De game was namelijk slecht geoptimaliseerd voor Xbox One en had regelmatig last van bugs, lag en textures die niet goed inladen. De game blijft echter voorzien worden van nieuwe updates die de problemen langzaam moeten verhelpen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Sinds de laatste patch is het aantal crashes flink verminderd. Zelf nog maar een keer meegemaakt. De frame drops en lag zijn nog wel zeer hinderlijk, maar ondanks dat een super toffe game!

 • Grappig hoe een game zo slecht draait, maar toch geweldig verkoopt. Ik moet toegeven, het is ook gewoon echt een hele leuke game. Al heel wat mooie momenten meegemaakt met 4 player squad!

 • *het is ook gewoon echt een hele leuke game*  Das gewoon het belangrijkste. 560p of 4k - 30 of 60 boeit de meeste mensen niet eens. Ze willen gewoon spelen.

 • Meer mensen zouden moeten denken zoals jij Shadow!

 • Komt door de hype en als dat niet zo was dan waren de recensies ook niet verdeeld  ECENTE RECENSIES:
  Verdeeld (83,727)
  ALLE RECENSIES:
  Verdeeld (486,537)

 • Je hebt gelijk shadow, maar het is wel fijn als je ze komende maanden de frames omhoog krijgen.Het is namelijk moeilijker om te schieten met een lage fps. Dat verhindert je echte skill.

 • Blijft vet gister gewonnen met squad met 2 man

 • Mooie cijfers. :)

 • Ik vind het toch gevaarlijk… die preview-programma-games en early-access-games.  Vaak worden zij ook rijk gevuld met betaalde DLC terwijl de game nog niet af is en voor geen meter loopt.  Misschien ben ik te voorbarig?  Ook jammer dat zo'n game het goed doet op de Xbox. No offence en geen haat naar de Xbox. Ik gun jullie alle plezier van de wereld. Maar dit maakt mij ergens kwaad. Al mijn zwartgallige kritiek gaat dan ook integraal naar de studio en niet naar Microsoft.  ;)

 • Het is inderdaad totaal niet netjes om hier geld voor te vragen (op z'n zachtst gezegd). Ze hadden beter kunnen beginnen met een closed beta, maar dat levert wellicht te weinig geld op..
  Langzamerhand komt de game in een verkoopbare status, maar bij "release" was de game onacceptabel.
  Ik weet dat het een preview-programma is, maar Microsoft loopt dit meer te promoten dan de meeste reguliere releases.

 • Het is een hit op pc ze hebben op zijn minst 6 maanden exclusiviteit voor dat hij naar de ps4 komt dus logisch dat ze het promoten weinig xbox only games dit jaar. En dat terwijl ik zelf alleen maar op me xbox speel

 • Als MS de aankomende X exclusives net zo goed gaat promoten als PUBG, dan doen ze het goed!
  Kortom: In mijn ogen moet er meer aandacht en focus op die exclusives.
  C'MOOONNNNN!!!

 • PUBG heeft geen promotie nodig van Microsoft om te verkopen want het was al bekend op de PC, waardoor het verkoopt op de Xbox. Het zou zelfs verkopen op de Switch. Als dit spel bv nog niet uit was geweest op de PC dan had dit er heel anders uit gezien en was het nooit zo populair geweest op een console met de performance die het heeft. Afgelopen nieuwe IP's werden ook door Microsoft gepromoot en dat waren hun eigen games en die waren uiteindelijk ook niet helemaal wat ze moesten zijn voor het publiek.  Microsoft lift mee op de populariteit van PUBG en niet andersom namelijk.

 • de nieuwtjes omtrent PUBG zijn echt de meest saaie en eentonige nieuwtjes ooit. Gaat altijd om het gigantische aantal spelers dat de game blijkt te spelen. De game is populair, we get it…

 • Voor jou misschien niet. Ik vind het best interessant om te lezen dat de game goed verkoopt op de Xbox One.

 • Precies en hoelang het ook populair blijft.

 • Persoonlijk ben ik al best een tijd uitgekeken op PUBG. Het is vermakelijk in zijn soort, maar ook een erg boring game te noemen. En nee dat heeft niets te maken met (ja maar je moet het met anderen spelen) ja dat klopt, maar dat is daarom ook het probleem hieraan. Het is prima alleen te spelen en met anderen ook zeker leuk, maar zoals ik al eens eerder zei is het na een paar potjes echt wel weer even leuk geweest. Moet zeggen dat ik die nieuwe map eigenlijk maar 2x even het opgestart.  Maar Benjaminben heeft wel een punt. Alle nieuwtjes rondom PUBG gaan idd alleen over "deze week waren er 1.5 miljoen spelers op de PC tegelijk", "nieuwe patch fixed performance bla bla bla", "Verkopen PUBG zijn gestegen…no shit", maar qua content is het eigenlijk niks. En omdat het zo populair is, voelt PUBG bij mij ook als een enorme bubbel.

 • Jaja Snake. Als Sony deze game op de kop had getikt zat je heel anders te piepen.

 • Ik speel deze game alleen met anderen. In m'n uppie veel te saai!

 • @Stickie, het heeft duidelijk weinig met het platform te maken zoals je mijn post leest.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren