1. Assassin’s Creed Rogue Remastered in maart naar PS4 en XOne

Assassin’s Creed Rogue Remastered in maart naar PS4 en XOne

Nadat er al langer geruchten gingen, heeft Ubisoft officieel de remaster van Assassin's Creed Rogue aangekondigd.

De game verschijnt op 20 maart op PlayStation 4 en Xbox One. De remaster bevat het basisspel, alsmede alle downloadbare content die daarna is uitgegeven, waaronder The Armor of Sir Gunn en The Siege of Fort de Sable. De nieuwe versie ondersteunt PS4 Pro en Xbox One X, dus loopt in 4K op deze systemen.

Ubisoft heeft een eerste, korte trailer uitgegeven die hieronder te zien is. De game verscheen oorspronkelijk in 2014 op PS3 en Xbox 360 en een jaar later op pc. Het spel is een vervolg op het populaire Assassin's Creed 4: Black Flag.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • 1,2,3….en laat de disscussie met Aurora en meta coola weer beginnen XD lol

 • Wie en wie???????? Vast geen karakters uit AC ;-)

 • 1,2,3, doe maar lekker nie….

 • Is deze de moeite waard? Heb na Black Flag geen AC meer aangeraakt (vond alles tussen Brotherhood en Black Flag ruk)

 • Black Flag vond je dus vet? Want dan is deze absoluut een aanrader.

 • Dan kan je beter aan Origins gaan beginnen denk ik.

 • Zeker de moeite waard wanneer je Black Flag tof vond. Dit is een Black Flag zonder het echte piraten thema, maar het gaat nog steeds grotendeels om zeevaart en het verkennen van natuurrijke omgevingen en nederzettingen. Het mooie aan deze game vond ik de variatie in omgevingen die Black Flag minder bezat. Zeker goed te doen, al vond ik het hoofdpersonage dan wel weer een saaie rukker. Zie t dus qua gameplay als een Black Flag met meer variatie in omgevingen en wat meer gameplay mogelijkheden. Het bootje voelde mij alleen wel wat te licht vergeleken met de zwaarder stuurbare Jackdaw (voelde toch wat realistischer).

 • Black Flag vond ik vet inderdaad.
  Maar thanks voor de tips iedereen, denk dat ik deze en Origins nog een kans geef dan :)

 • Ok game. Niet uitzonderlijk goed. Weet dat een kleine vaste AC community om deze remaster heeft gevraagd, maar dit is gewoon makkelijk cashen voor Ubi. De hype rondom het enorm goede Origins zit er nog in, dus dan gokt Ubi er op dat mensen met dat gevoel ook Rogue gaan proberen.  Persoonlijk snap ik niet, waarom je van een "ok" game een remaster maakt. Dat je het bij bepaalde steengoede klassiekers doet, dat snap ik, maar een game als deze?  Blijkbaar wordt alles tegenwoordig maar geremasterd om makkelijk geld te verdienen.

 • Voor sommige games is het technisch nou eenmaal enorm makkelijk (en dus ook relatief goedkoop) om er een remaster van te maken. Als uitgever dus inderdaad makkelijk geld verdienen en voor hun dus ook geen enkele reden om de game niet opnieuw uit te brengen.

 • Klopt buut, het probleem is dat echt iedereen het doet nu. Kijk gisteren maar naar het nieuws van Nintendo. Zij hebben nu ook al zoveel WiiU games opnieuw uitgebracht voor de volle prijs. Begrijp me niet verkeerd, het is leuk voor de mensen die erop zitten te wachten, maar het is wel erg simpel verdient voor de uitgevers.  Verder zat dit eraan te komen. Ubisoft die zegt dat ze niet meer jaarlijks een nieuwe game gaan uitbrengen geloofde ik tot al enigsinds niet. Dus wat is hun oplossing? Gewoon een remaster uitbrengen in de jaren zonder nieuwe game. Hoppa centjes in het laatje.

 • Als ze een echt goede remaster hadden gemaakt van de allereerste AC, dan had ik er misschien meer begrip voor gehad. Dat is tenminste nog nostalgie.  Nu pakken ze een AC game uit de piekperiode van de Ubi melkkoe.  Niet alleen Ubi natuurlijk. Persoonlijk stoor ik me dat we voor mijn gevoel minder nieuwe en uitzonderlijke IP's krijgen en meer en meer remasters. Uitgevers en ontwikkelaars worden lui.

 • Het probleem is ook dat nieuwe ip's gewoon niet meer werkt tegenwoordig.
  Door dat bv. Cod en FIFA gewoon het domineren omdat iedereen als een zombie het koopt.

 • Wat is dat gehaat over FIFA en CoD ineens? Die games verkopen al 10 jaar onafgebroken enorm goed en worden elk jaar weer gekocht door de gamende meute. So what? Dat heeft uitgevers de afgelopen 10 jaar nooit eerder belemmerd om nieuwe games uit te brengen.

 • Ik zie het probleem eigenlijk niet zo, niet wordt ooit geforceerd Remasters te kopen, bedrijven maken meer geld en mensen die de games gemist hebben kunnen zo alsnog de games spelen. Ik zie dit als een Win-Win situatie.  Ik snap deze remaster eigenlijk wel, de game kwam uit toen de PS4 en One al een tijdje uitwaren, en is dus voor veel mensen vergeten.  Een leuke theorie trouwens dat door Remasters minder nieuwe games gemaakt worden, maar heb nog nooit Data gezien die dat bevestigd.

 • Ubisoft houd gewoon woord en komt niet meer jaarlijks met een Assassin's Creed. Een remaster uitbrengen is niet het zelfde als met een nieuw deel komen.

 • Ik heb liever jaarlijks een nieuw deel, dan telkens remakes van nietszeggende games ;)

 • Toch is dat geen bagger game, maar een game die redelijk goed is beoordeeld.

 • Gezien deze game best wel onder de radar van vele mensen is gebleven zie ik dit dan weer minder als een cash-grab Eik. Denk dat er echt veel gamers zijn die blij zijn de kans te hebben deze game in een hedendaags format te kunnen proberen. Als je Black Flag tof vond, dan ga je deze game ook zeker waarderen. Al vond ik de uitgestrekte zee toch wat weidser aanvoelen dan de in stukken gehakte gebieden van Rogue, maar die winteromgevingen :D love it.

 • Ik bedoel dat niet echt als haat, maar zelf heb ik het gevoel dat mensen het niet meer kopen om de game maar gewoon omdat het FIFA en cod zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren