1. Japan viert 40e verjaardag Space Invaders met gigantische projectie

Japan viert 40e verjaardag Space Invaders met gigantische projectie

Omdat Space Invaders dit jaar 40 wordt is er tijdelijk een tentoonstelling in Japan waar je het spel kan spelen op een gebouw.

Vanwege de verjaardag van Space Invaders is de game te spelen op de ramen van het observatiedeck van het Roppongi Hills complex in Tokyo. De exhibitie, Play! Space Invaders Exhibition genaamd, zit op de 52e verdieping van het complex . De projectie op de ramen zal van 12 januari tot het einde van de maand beschikbaar zijn en geïnteresseerden kunnen met tot en met tien man samenwerken om Roppongi van een invasie te beschermen.

Ook de 73 jaar oude maker van de originele game, Tomohori Nishikado, was aanwezig bij de mediapreview, waar hij zei dat hij blij is "dat het spel veertig jaar lang populair is gebleven".

Space Invaders werd voor het eerst uitgegeven in Japan in 1978 door Taito. Later kocht de Midway-afdeling van Bally de rechten om de game naar de Verenigde Staten te brengen. Space Invaders werd vooral gespeeld op Arcadekasten zoals we die kennen van vroeger.

Geïnteresseerden kunnen toegang krijgen tot de tentoonstelling voor 1800 yen (zo'n 13 euro).

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren