1. Dit was het nieuws: Dark Souls op Nintendo Switch, CES en Rainway

Dit was het nieuws: Dark Souls op Nintendo Switch, CES en Rainway

In dit artikel geven we je een overzicht van wat er allemaal is gebeurd in gameland voor als je het een weekje niet goed hebt gevolgd.

PS4-gamers krijgen laatste Monster Hunter World-bèta
Er is een laatste bèta voor de PlayStation 4-versie van Monster Hunter World aangekondigd.
De bèta is exclusief voor PlayStation 4 en loopt van 18 tot en met 22 januari. In de bèta kan men tegen Nergigante vechten, maar de monsters uit de vorige bèta's, waaronder Jagras en Barroth, zijn ook beschikbaar.

Monster Hunter World komt op 26 januari uit voor PlayStation 4 en Xbox One. Een pc-versie moet ergens in het najaar komen, zo liet Capcom afgelopen week weten. Het bedrijf is inmiddels bezig met het optimaliseren van deze pc-versie.

Switch is in totaal vaker verkocht dan de Wii U in Japan
Dat blijkt uit data van Famitsu, dat dit weekend op het forum Resetera verscheen. De Wii U is in totaal 3.301.555 keer verkocht in Japan. De Switch is daar inmiddels overheen gegaan en is 3.407.158 keer verkocht. Dat betekent dat de Switch in Japan in tien maanden vaker is verkocht dan de Wii U in vijf jaar.

Afgelopen week bleek al dat geen console in de Verenigde Staten zo snel is verkocht als de Switch. Daar zijn in tien maanden tijd 4,8 miljoen exemplaren van de console verkocht.

CES 2018: Sennheiser lanceert koptelefoon van 2399 euro, Intel en AMD maken samen een chip en Samsung laat zijn eerste 8K-tv zien
CES, de grootste technologiebeurs ter wereld, is afgelopen weekend van start gegaan. Alle bedrijven die iets met technologie en hardware te maken hebben laten op deze beurs hun nieuwste producten zien. Onder andere Sennheiser en Intel beten het spits af, met een aankondiging van een koptelefoon van 2399 euro en de eerste samenwerking aan een chip ooit tussen Intel en AMD.

Het grootste nieuws van vandaag waren waarschijnlijk de verschillende aankondigingen van Nvidia, die onder andere een gaming monitor van 65” aankondigde en extra functionaliteit voor hun softwarepakket, GeForce Experience. Nvidia was echter niet het enige bedrijf die wat heeft onthuld op de beurs. Hieronder een overzicht van het grootste nieuws van de eerste dag CES.

Sennheiser onthult nieuwe flagship-koptelefoon
De komst van een nieuwe premium koptelefoon van Sennheiser was al een tijdje geleden gelekt, maar is nu door het bedrijf zelf bevestigd: de HD 820 komt eraan. Het opvallende aan de HD 820, die voor 2399 euro in de winkels komt te liggen, is dat hij een zogenaamde closed back-ontwerp heeft. Bij dit type koptelefoons is de oorschelp volledig afgesloten van de buitenwereld, zodat het geluid niet ontsnapt en mensen in de buurt kan storen. Het alternatief zijn open back-koptelefoons, die doorgaans beter geluid hebben, maar wel geluid lekken dat hinderlijk kan zijn voor andere mensen


De open back-flagship van Sennheiser, de HD 800 S, wordt al sinds jaar en dag beschouwd als een van de beste (zo niet dé beste) koptelefoons op de markt. De HD 820 is feitelijk een closed-back versie van de HD 800 S. Om de flinke drivers van de HD 820 adequaat af te kunnen sluiten is de binnenkant van de oorschelp bekleed met een mix van kunstleer en microvezelstof, een combinatie die volgens Sennheiser de best mogelijke isolatie biedt. De buitenkant is opgebouwd uit hard plastic, met als opvallend accent een glazen plaat die de drivers afdekt, maar ze wel zichtbaar laat.

Nieuwe generatie Intel NUC’s zijn allerkleinste VR-pc’s tot nu toe
Intel brengt al een aantal jaren de zogenaamde NUC’s (Next Unit of Computing) uit, zeer compacte pc’s die beschikken over een speciale processor met laag stroomverbruik, maar die toch geschikt is voor zwaardere games. De achtste én nieuwste generatie NUC’s beschikken allen over een Kaby Lake-G CPU, met een buitengewoon opvallende GPU: een AMD RX Vega videochip. De samenwerking tussen AMD en Intel bij het maken van de chip is opvallend, omdat de bedrijven een hevige concurrentiestrijd aan het voeren zijn om marktaandeel in de CPU-markt.

Vooralsnog komen er twee NUC’s met de Kaby Lake/Vega combinatie: de NUC8i7HVK en de NUC8i7HNK; beide dragen de naam ‘Hades Canyon’. De HVK beschikt over een chip met een TDP van 100w, die zelfs de mogelijkheid kent om overclocked te worden. Dankzij de RX Vega M GH GPU is deze kleine machine krachtig genoeg om een VR-headset aan te sturen, aldus Intel. Met een totaal volume van 1,2 liter is het hiermee de kleinste VR-pc tot nu toe, die waarschijnlijk erg in trek zal zijn bij gamers die een VR-opstelling in hun woonkamer willen, maar geen ruimte voor (of zin hebben in) een grote kast.

Samsung laat 8K QLED-tv zien
4K is inmiddels al enkele jaren de feitelijke standaardresolutie voor alle tv’s in het midden en topsegment – al lijkt Samsung daar nu verandering in te willen gaan brengen. Zij hebben namelijk de Q9S onthuld, een 8K-televisie met een diagonaal van 85”. Het is de eerste 8K-tv van Samsung ooit, en is uitgerust met een QLED-paneel (niet te verwarren OLED; QLED is ‘gewoon’ LCD) die met behulp van een ingebouwde processor automatisch videobronnen kan opschalen van 1080p of 4K naar 8K.

Over de prijs is nog niks bekend, die wordt ongetwijfeld onthuld dichterbij de lancering van de tv, die gepland staat voor de tweede helft van dit jaar.

Speel al je Steam-games op de Switch, Xbox en je smartphone via Rainway
Er is een nieuwe trailer uitgebracht van Rainway. Met deze service kunnen gebruikers al hun Steam-games direct spelen via een browser.

Op Rainway's Discord-kanaal zegt Rainway-CEO Andrew: "@everyone Om alles te verduidelijken: Onze technologie werkt. Je hebt het gezien en met deze trailer heb je er nu nog meer van gezien. We hebben Nintendo benaderd met een verzoek om de app toe te staan. We hopen uiteindelijk dat de Rainway-app zal verschijnen op de Nintendo e-shop. Als we een native app zouden mogen maken zou dat fantastisch zijn. Zo niet, dan werken we nog steeds gewoon via de browser."

Met de gratis service kunnen Steam-gebruikers hun games spelen op een groot aantal platformen, waaronder Nintendo Switch, iPhone, Android-apparaten en Xbox One. Deze games worden dan gestreamd vanaf je pc naar een ander platform. Ook laten de makers van de service weten dat Rainway op 20 januari in open bèta verschijnt.


PlayStation 4 meest gebruikte console om Pornhub te bezoeken
Pornhub maakt de cijfers van 2017 bekend. Hieruit blijkt dat PlayStation 4 de meeste gebruikte console is en dat D'Va de populairste gamepersonage is op de website.

Pornhub maakt zelf de cijfers bekend op de website. Onder de categorie 'Traffic by Game Consoles' vinden we een overzicht van hoe vaak welke console relatief gebruikt wordt op de pornowebsite te bezoeken.

PlayStation 4 blijkt koploper te zijn met 56% van alle consolebezoekjes aan Pornhub. Xbox One volgt met 32%, waarna andere consoles significant minder gebruikt lijken te worden. Opvallend genoeg is er een 110% stijging van mensen die hun Nintendo 3DS gebruiken om seksfilmpjes te kijken en slechtst een kleine daling in PlayStation Vita-gebruikers.

Daarbij is er ook een overzicht van meest opgezochte gamepersonages, overigens niet allemaal onder het menselijk ras vallen. Overwatch en Pokémon worden als games het meest opgezocht, hoewel veel Pokémon-personages uit het onderstaande overzicht niet uit een game komen, maar uit de Pokémon-tv-serie. D'Va wint de prijs voor meest bekeken gamepersonages op Pornhub.

Dark Souls Remastered komt op 25 mei naar Switch
Het is officieel: Dark Souls Remastered komt naar de Switch. Dat heeft Nintendo in een plotseling online verschenen Nintendo Direct Mini aangekondigd.

De remaster van de originele Dark Souls bevat een verbeterde framerate en een hogere resolutie, alsmede de uitbreiding Artorias of the Abyss. De game verschijnt op 25 mei voor Switch.
Volgens Kotaku wordt later vandaag de Dark Souls-remaster ook voor Xbox One en PlayStation 4 aangekondigd. Daarbij hebben zij van bronnen vernomen dat Dark Souls 2 en 3 tevens in de maak zijn voor Switch, al is dit nog niet bevestigd.

Hieronder is de trailer te zien, daaronder staat de gehele Nintendo Direct.


Assassin’s Creed Rogue Remastered in maart naar PS4 en XOne
Nadat er al langer geruchten gingen, heeft Ubisoft officieel de remaster van Assassin's Creed Rogue aangekondigd.

De game verschijnt op 20 maart op PlayStation 4 en Xbox One. De remaster bevat het basisspel, alsmede alle downloadbare content die daarna is uitgegeven, waaronder The Armor of Sir Gunn en The Siege of Fort de Sable. De nieuwe versie ondersteunt PS4 Pro en Xbox One X, dus loopt in 4K op deze systemen.

Ubisoft heeft een eerste, korte trailer uitgegeven die hieronder te zien is. De game verscheen oorspronkelijk in 2014 op PS3 en Xbox 360 en een jaar later op pc. Het spel is een vervolg op het populaire Assassin's Creed 4: Black Flag.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

  • Is AC rogue de moeite?

  • Nope.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren