1. Maak je eigen kartonnen Switch-omhulsels met Nintendo Labo

Maak je eigen kartonnen Switch-omhulsels met Nintendo Labo

Nintendo heeft vandaag Nintendo Labo aangekondigd. Dit zijn diverse bouwpakketten, waarmee met karton allerlei figuren en omhulsels voor de Switch-console en controllers gebouwd kunnen worden.

Mensen kunnen diverse kartonnen pakketten kopen en die vervolgens zelf in elkaar zetten. Als voorbeelden worden een piano, vishengel en motor gegeven. De kartonnen pakketten worden met speciaal ontwikkelde software geleverd, zodat er games gespeeld mee kunnen worden op de Switch.

Spelers krijgen een interactieve gids op het Switch-scherm terwijl ze hun creaties in elkaar zetten. De kartonnen figuren kunnen daarbij ook naar eigen smaak worden ingekleurd en met stickers worden voorzien. Het is niet alleen mogelijk om speciaal voor Labo ontwikkelde software op de Switch te spelen, sommige kartonnen creaties kunnen ook bestuurd worden met de Switch.

Er zijn vooralsnog twee pakketten te zien op de Labo-website. Prijzen in euro's zijn nog niet aangekondigd, maar op de Amerikaanse site staan de pakketten voor respectievelijk 69,99 dollar en 79,99 dollar. Met het eerste pakket kan onder andere een vishengel, op afstand bestuurbare wagentjes en een piano worden gemaakt. Met het tweede pakket kan een robotpak worden gemaakt. Er is ook een decoratieset voor 9,99 dollar te koop met stickers en tape om de creaties mee te versieren.

“Ons doel is om een glimlach te toveren op de gezichten van iedereen die met Nintendo in aanraking komt”, aldus Satoru Shibata, CEO van Nintendo of Europe. “Nintendo Labo nodigt iedere speelse creatieveling van elke leeftijd uit om te bouwen, spelen en nieuwe manieren te ontdekken om met de Nintendo Switch te spelen. Persoonlijk hoop ik ook veel mensen te zien die samen met hun familieleden, met een grote glimlach, veel plezier beleven aan het bouwen van de pakketten.”

Nintendo Labo lanceert op 27 april in Nederland. Mensen krijgen op voorhand de kans om Labo uit te proberen in het Nemo Science Museum in Amsterdam. Men kan zich aanmelden op de website om kans te maken nog voor de releasedatum een workshop uit te proberen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Als kind zou ik dit helemaal geweldig vinden. Zeer origineel en leuk concept. Geen enkel ander bedrijf zou dit durven dan Nintendo. Echter spreekt Nintendo Labo me niet aan, maar dat ligt aan mijn leeftijd.

 • Ja het is gewoon heel origineel bedacht.. alleen Nintendo komt met dit soort dingen.. Amiibo's en kartonnen bouwpakketten dat vind elk kind wel leuk.

 • Toen ik het artikel zag dacht ik meh, maar na het zien van het filmpje ben ik best enthousiast!

 • Told you http://www.insidegamer.nl/nieuws/1309…

 • De almachtige Kaas wist dit ook al te voorspellen

 • Yup je had gelijk casual meuk :) maar das ook de reden dat ik geen nintendo apparaat meer heeft.. ze naaien maar al te graag de hardcore fans

 • Huh, wat? XD

 • Dus toch het hele Wii accessoires pakket in een notendop, mijn glazenbol werkt nog lol.  Ik snap helemaal waar dit vandaan komt. Het is niet heel origineel, maar i.c.m. de Switch kun je hier heel veel mee. Het komt dus in drie pakketten: robot, variety (alles wat je ziet in het filmpje m.u.v. de robot) en een design set voor stickers en kleurtjes om het karton te versieren. Meer dan €10 ga ik er niet voor betalen. Toch denk ik dat dit aardig goed gaat verkopen…de prijs is wel behoorlijk hoog, maar dat is te verwachten van Nintendo. Kwalitatief Karton van Nintendo.

 • Oh…WAT?  ''voor respectievelijk 69,99 dollar en 79,99 dollar.''

 • 70-80 dollar. Zit dan nog wel een spel bij. Maar alsnog veel te veel geld. Echter wel een leuk bedacht origineel idee, alleen Nintendo is iemand die hier mee kan komen. Maar bedoeld voor kinderen, zoals zij ook al vermeld hadden.

 • Ook dat aspect ''for the kids'' is te begrijpen, aangezien de focus met de games op de Switch een iets andere focus heeft.

 • Vind je dit niet origineel?
  Juist wel toch?

 • Nee. Er zijn verschillende merken, winkels en organisaties die zoiets al hebben. Dit is natuurlijk wel eeneen stuk uitgebreider, maar zeker niet innovatief, nieuw of origineel.  Dit gaat wel werken, andere merken werken ook.  Sowieso is dit beter dan VR.

 • Moet je me even helpen… Welke andere producten vind je hier vergelijkbaar mee?

 • Ik zou het ook niet weten..

 • Haha! Typisch Nintendo…
  Zo als al werd gezegd dit is vooral voor de jongeren en mensen met een jonge geest.
  Nu kan Kaas eindelijk z'n eigen game/ frituur maken!..  Piet S dit is wel humor he..?

 • Van één kant is het wel humoristisch, maar ik had liever iets anders gezien, haha! ;P  Ik zou m'n eigen gezicht van tijdens de aankondiging wel eens terug willen zien… :'D

 • Is dit wat voortgekomen is uit die mysterieuze aankondigingdan? Ga je niet menen toch?

 • Ja, helaas wel. Gelukkig deden ze niet net of het een grandioze game aankondiging zou gaan worden, haha.

 • Nou na gisteren over die aankondiging gelezen te hebben, had ik daar stiekem wel op gehoopt en het deels verwacht. Niet eh… dit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren