Atari vraagt om geld voor RollerCoaster Tycoon op Switch

Nieuws | -

Atari heeft op StartEngine een crowdfundingcampagne gestart voor de financiering van een nieuwe RollerCoaster Tycoon-game voor Switch. De producent heeft aangegeven dat het tussen de 10.000 en 1,07 miljoen dollar nodig heeft voor de productie van de Switch-game.

Nvizzio Creations, de studio achter onder meer RollerCoaster Tycoon Touch, zal de Switch-versie gaan ontwikkelen. Atari heeft aangegeven dat de game hetzelfde zal zijn als de originele RollerCoaster Tycoon en gebruik zal maken van alle mogelijkheden die de Switch te bieden heeft. De game zal in ieder geval een Tycoon Career Mode krijgen, waarbij spelers een zo groot mogelijk pretpark moeten bouwen en managen terwijl er gelet moet worden op de financiën. Tevens krijgen spelers te maken met verschillende scenario's en wordt is Sandbox Mode beschikbaar, waarin spelers met alle middelen uit het spel hun eigen gang kunnen gaan.

Voor het project van Atria is een minimale investeringsbedrag vastgesteld van 250 dollar. Bij minstens 750 dollar krijgen investeerders 25 procent korting op de uiteindelijke verkoopprijs en bij 1500 dollar of meer geeft Atari naast de korting ook nog het boek The Art of Atari. Investeerders krijgen, naar verhouding van de inleg, 50 procent van de opbrengst tot er 120 procent van de inleg is terugverdiend. Verder krijgen de investeerder tot achttien maanden na de release in totaal 25 procent van de opbrengst.

Op het moment is er al meer dan 14.000 dollar opgehaald, wat betekent dat het doel in ieder geval al gehaald is. Atari heeft aangegeven de Switch-versie van RollerCoaster Tycoon nog in 2018 uit te willen brengen.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.