1. Atari vraagt om geld voor RollerCoaster Tycoon op Switch

Atari vraagt om geld voor RollerCoaster Tycoon op Switch

Atari heeft op StartEngine een crowdfundingcampagne gestart voor de financiering van een nieuwe RollerCoaster Tycoon-game voor Switch. De producent heeft aangegeven dat het tussen de 10.000 en 1,07 miljoen dollar nodig heeft voor de productie van de Switch-game.

Nvizzio Creations, de studio achter onder meer RollerCoaster Tycoon Touch, zal de Switch-versie gaan ontwikkelen. Atari heeft aangegeven dat de game hetzelfde zal zijn als de originele RollerCoaster Tycoon en gebruik zal maken van alle mogelijkheden die de Switch te bieden heeft. De game zal in ieder geval een Tycoon Career Mode krijgen, waarbij spelers een zo groot mogelijk pretpark moeten bouwen en managen terwijl er gelet moet worden op de financiën. Tevens krijgen spelers te maken met verschillende scenario's en wordt is Sandbox Mode beschikbaar, waarin spelers met alle middelen uit het spel hun eigen gang kunnen gaan.

Voor het project van Atria is een minimale investeringsbedrag vastgesteld van 250 dollar. Bij minstens 750 dollar krijgen investeerders 25 procent korting op de uiteindelijke verkoopprijs en bij 1500 dollar of meer geeft Atari naast de korting ook nog het boek The Art of Atari. Investeerders krijgen, naar verhouding van de inleg, 50 procent van de opbrengst tot er 120 procent van de inleg is terugverdiend. Verder krijgen de investeerder tot achttien maanden na de release in totaal 25 procent van de opbrengst.

Op het moment is er al meer dan 14.000 dollar opgehaald, wat betekent dat het doel in ieder geval al gehaald is. Atari heeft aangegeven de Switch-versie van RollerCoaster Tycoon nog in 2018 uit te willen brengen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

 • Vet, RCT is echt een geweldige game.  EDIT: Zie nu pas dat het over die RCT Touch gaat. HOUDOE!

 • Ligt er heel erg aan over welke RCT ze het hebben.. de classieker rct? dan ja.. de nieuwe is 1 groot brok stuk stront namelijk… kan je beter planet coaster speler

 • Ik heb het over de originele RCT1. (met of zonder de expansions)

 • Waar staat dat het over RTC Touch gaat dan?  'Nvizzio Creations, de studio achter onder meer RollerCoaster Tycoon Touch, zal de Switch-versie gaan ontwikkelen. Atari heeft aangegeven dat de game hetzelfde zal zijn als de originele RollerCoaster Tycoon en gebruik zal maken van alle mogelijkheden die de Switch te bieden heeft.'  Hier staat dat het om de originele versie gaat namelijk…

 • Dat zeggen ze ja maar Atari beloofd zoveel… Net als de nieuwe RCT… dus zou maar afwachten want als ze de orginele RCT moeten porten naar de switch hebben ze daar lang niet zoveel geld voor nodig als ze ervoor vragen.. Zijn pas nog mensen bezig mee geweest voor een rerelease op de pc

 • Laten we hopen dat dit crowdfunding project maar net genoeg oplevert voor een RTC1 (enhanced) port dan.. XD

 • Tussen de 10000 en de 1,07 miljoen dollar, dat is nogal ruim genomen niet? Overigens, bij 750 dollar krijg je 25% korting? Kon het er van af? :lol:  En de makers van RCT Touch? Dan heb ik nu al geen interesse meer, kutspel.

 • 'Atari heeft aangegeven dat de game hetzelfde zal zijn als de originele RollerCoaster Tycoon en gebruik zal maken van alle mogelijkheden die de Switch te bieden heeft.'  Mocht het btw wel echt om RTC Touch blijken te gaan, dan zeg ik ook: TABEE!

 • "Nvizzio Creations, de studio achter onder meer RollerCoaster Tycoon Touch, zal de Switch-versie gaan ontwikkelen."
  En Atari zegt zoveel, RCT4 zou ook 'hetzelfde zijn als de originele RCT', dat is het nou ook niet bepaald geworden.

 • 'Nvizzio Creations, de studio achter onder meer RollerCoaster Tycoon Touch, zal de Switch-versie gaan ontwikkelen.'
  Dit zegt natuurlijk niets. Een studio kan namelijk veel verschillende games ontwikkelen en dus LIJKT dit slechts een voorbeeld te zijn van een door hen ontwikkelde game.  Dus OF IG heeft zomaar wat verzonnen, OF Atari snapt er zelf (inderdaad) geen ruk van, OF het gaat inderdaad om de Touch versie.  Eén ding is zeker:
  Onduidelijk is het wel… :P

 • Dat er zo'n gapend gat tussen de mogelijke prijzen zit, kan misschien duiden op dat Atari zelf nog enthousiasme wil peilen, en daarmee ook het plan van aanpak bepaald.  Dus als het bij dit bedrag blijft, is de kans groot dat bijvoorbeeld een port van de originele rollercoaster of de touch versie gedaan wordt - zonder microtransacties eventueel - terwijl er bij een grotere investering meer wordt uitgepakt.

 • Oke, daar zou inderdaad wel eens een kern van waarheid in kunnen zitten!
  Wel blijft die ene zin (die ik hierboven uitlicht) vreemd.

 • Keertje op de link klikken en naar beneden scrollen, zie je dat het geen standaard crowdfund bedragen zijn maar investeringen. Er wordt beweerd dat je wanneer de game uit komt je in 50% van de winst jou aandeel terugkrijgt tot je 120% van je inleg terug hebt, dan krijg je nog jou aandeel terug op 25% van de winst, mits er 2.000.000 opgehaald wordt anders worden de percentages lager maar er is niet vermeld wat ze dan worden. Dus het is meer een investering dan een crowdfund.  Doe met deze informatie wat je wil, maar voor de volledigheid van het bericht en een verklaring van het absurd hoge startbedrag is het toch goed dit te vermelden.  Over wat de game uiteindelijk precies in gaat houden, klopt, dit is onduidelijk vermeld. Op de website staat alleen hoe geweldig de RTC franchise is, hoe goed Nvizzio is als developer en hoe goed het past op de switch.

 • Haha, precies Maikie!

 • Ja ik had het al gelezen dat het een investering was, maar was vergeten m'n post aan te passen.

 • Als ik op de crowd-funding pagina kijk, dan lijkt het in mijn ogen ook over de Touch versie te gaan.  Waar is de bron van jullie 'Atari heeft aangegeven dat de game hetzelfde zal zijn als de originele RollerCoaster Tycoon' statement IG?
  Of kijk ik er zo overheen?

 • "Het gaat om een volledig nieuw deel in de RollerCoaster Tycoon-serie. Atari noemt de Switch een "perfect" platform voor het spel, omdat de console niet alleen thuis, maar ook onderweg te gebruiken is."

 • Dat bedoel ik dus.. ik ruik poep.. Atari poep om precies te zijn.. daar wil je niet in de buurt komen.. worden je handen vies van en gaat ontzettend stinken…  Je kan beter naar planet coaster kijken weet je zeker dat het geen poep is

 • Als dat zo is, dan mag IG dit wel even aanpassen:
  'Atari heeft aangegeven dat de game hetzelfde zal zijn als de originele RollerCoaster Tycoon'!

 • Ik heb totaal niet het geloof in die studio, dat ze nu wel een goede RCT kunnen afleveren. Pak RCT1 en 2, doe daar extra achtbanen, winkels, rides en scenario's erin, en ik koop het meteen.  Als ik hoop heb op zo game, is het dat Parkitect hopelijk naar de Switch komt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren