1. Switch is vorig jaar 14,86 miljoen keer verscheept

Switch is vorig jaar 14,86 miljoen keer verscheept

Er zijn in 2017 wereldwijd 14,86 miljoen exemplaren van de Switch verscheept, zo laat Nintendo weten.

Met dit aantal zijn de totaalcijfers van de Wii U, de vorige console van Nintendo, al ingehaald. De Wii U is in totaal namelijk 13,56 miljoen keer verscheept. Nintendo verwacht dat het 17,74 miljoen Switch-consoles zal hebben verscheept tegen eind maart. De 3DS is daarbij in totaal 71,99 miljoen keer verscheept sinds de handheld gelanceerd is.

Nintendo heeft ook bekendgemaakt hoe de verdeling van verscheepte Switch-consoles in elkaar steekt. Japan krijgt 25 procent van alle consoles, Amerikaanse landen krijgen 40 procent van de Switch en alle andere landen vormen samen de overgebleven 35 procent.

Er zijn ook cijfers bekendgemaakt over Switch-software. Zo zijn er in 2017 9,07 miljoen exemplaren van Super Mario Odyssey verscheept, 7,33 miljoen exemplaren van Mario Kart 8 Deluxe, 6,7 miljoen exemplaren van The Legend of Zelda: Breath of the Wild en 4,91 miljoen exemplaren van Splatoon 2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • EA… :')

 • Netjes dat de Wii U qua cijfers ingehaald is, maar verschepen =/= verkopen.
  Verkoopcijfers zeggen natuurlijk meer! :)

 • Dat is dan ook een fout van ig. Op de officiële bron staat duidelijk dat het om sales (verkopen) gaat.  https://www.nintendo.co.jp/ir/en/fina…

 • Man, man, man… :')
  in ieder geval bedankt New!  Edit:
  Wel echt sick trouwens! Bijna 15mil. sells in minder dan 10 maanden (de cijfers zijn t/m eind dec. 2017)! :O
  De Xbox wordt al redelijk snel ingehaald qua sales, denk ik.  EN bijna 10mil. exemplaren van SMO verkocht in net iets meer dan 2 maanden… En dat voor een exclusive… Bizar gewoon!

 • Klopt! Er was wat verwarring omdat de cijfers echt nét uit zijn. Inmiddels aangepast, excuses!

 • @Newgamessuck  Leuk lijstje om te zien met alle verkochte apparaten van Nintendo. Ik kon het niet laten om even te kijken welke console/handheld gemiddelde de meeste games per unit verkocht. Hieronder de lijst:  1. Gamecube - 9,59
  2. Wii - 9,04
  3. SNES - 7,72
  4. Wii U - 7,50
  5. NES - 7,51
  6. Nintendo 64 - 6,83
  7. Nintendo DS - 6,16
  8. Nintendo 3DS - 5,00
  9. GBA - 4,63
  10. Gameboy - 4,22
  11. Nintendo Switch - 3,54

 • Dat is al een best goede attach rate (m.b.t. de Switch), die zeker nog hoger wordt!

 • Gemiddeld bezit iedere Wii u eigenaar dus 7,5 game na 5 jaar?
  Gemiddeld bezit iedere Switch eigenaar 3,5 game na 10 maanden.  Om dit in cijfers te vergelijken is wat flauw. Je zou dit eigenlijk in een lijngrafiek moeten vergelijken met oog op tijd. Dat geeft je een beter beeld.

 • @ Jorn, Dat is een mega hoge attachrate na 10 maanden.

 • @Piet S.
  De Xbox One zit rond de 38 miljoen, dus als dat gebeurt zal dat nog even duren.. ;)

 • @Ramirez
  Een grafiek zou inderdaad een eerlijker/duidelijker beeld geven.  @Gaaiz
  ALS het in dit tempo doorgaat, dan duurt dat geen 2 jaar meer.
  Ik denk ook dat het nog wel even duurt hoor, daar niet van.
  Maar ik denk ook dat het wel gaat gebeuren. ;)

 • @Ramirez je kan het inderdaad niet één op één vergelijken, maar het geeft wel een bepaald beeld. De Wii U is het minst verkocht van allemaal maar heeft een vrij hoge attachrate evenals de Gamecube die ook slecht heeft verkocht. Waarschijnlijk ook ermee te maken dat de Nintendo diehards die consoles wel hebben gekocht en zij kopen over het algemeen ook meer games dan de gemiddelde consument. Ik zou best wel hele grafieken en cijfers willen delen, maar dat is hier niet mogelijk haha :)

 • @Gaaiz
  Ik heb wat Xbox One cijfers (augustus 2017) en toen was de attach rate 6,46. Valt me nog niet tegen eerlijk gezegd.

 • Leuk lijstje! Hoewel ik verwacht dat de handheld cijfers wat lager uitvallen doordat er nogal eens wat mensen een nieuwe kopen omdat ie stuk is, eerder dan bij een huiskamerconsole. Als er tenminste (verkochte spellen / verkochte consoles) gedaan is.

 • @Megalodon
  Daar zit wel een kern van waarheid in denk ik inderdaad. Goeie!

 • Ik heb wat onderzoek gedaan en het is wel degelijk verscheept, zoals in het oorspronkelijke nieuwsbericht staat. Fiscale cijfers van bedrijven zijn nagenoeg altijd verscheept.  De console verkoopt echter zo snel dat het verschil tussen verscheept en verkocht niet gigantisch zal zijn.

 • Wat is je bron van dat onderzoek en waarom wordt er op de site letterlijk 'Sales' aangegeven dan? :)

 • Mijn bron is dat Nintendo, Sony, Apple etc. bij het bekendmaken van kwartaal/jaarcijfers altijd shipped cijfers gebruiken. Dat moeten ze ook wel omdat ze direct naar retailers en aandeelhouders spreken, bij hun financiën zit nog het geld dat is verdiend door de consoles en games aan retailers te verkopen.  Wanneer Nintendo (of een ander bedrijf) een persbericht naar de consument stuurt, draait het well om sell-through (directe verkoop).  Dat Nintendo 'sales' gebruikt, komt omdat de cijfers zijn bedoeld voor aandeelhouders en retailers. Die geven meer om hoeveel consoles en games er aan retailers zijn verkocht.  Maar nogmaals; in de praktijk maakt het weinig uit. Sell-through zal heel dicht bij dit nummer liggen, vooral omdat de console in Japan en de VS vaak uitverkocht is.  De cijfers van games zijn overigens altijd shipped + digitale verkoop.

 • Waarom worden deze cijfers dan nu pas (een maand later) bekend gemaakt? Dat doet juist vermoeden dat ze gewacht hebben op exacte verkoopcijfers t/m dec. 2017 en niet op globale verschepingscijfers + jouw achterliggende gedachte is 'omdat ze het altijd zo doen, doen ze het nu ook zo'.
  Dat is natuurlijk geen eenduidige bron.
  + Met deze theorie zou het dus ook betekenen dat bv. de GC/GBA cijfers ook verschepings- en geen verkoopcijfers zijn. Dat lijkt me heeeeel sterk.  Ik zeg overigens niet dat je geen gelijk kan hebben hoor, maar omdat de cijfers nu voor iedereen beschikbaar zijn, lijken die sales eerder ook echt 'sales' te zijn. :)
  Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat Nintendo onduidelijk is in hun communicatie.

 • Het duurt ook wel even om een rapport op te stellen. Als hij zegt dat het shipped is, ook prima. Het is niet dat bedrijven hier heel duidelijk in zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren