1. Anthem komt pas volgend jaar, nieuwe Battlefield wel in 2018

Anthem komt pas volgend jaar, nieuwe Battlefield wel in 2018

BioWare's Anthem komt uit tussen 1 januari 2019 en 31 maart 2019, zo laat EA weten. Wel verschijnt er dit jaar nog een nieuwe Battlefield-game.

De uitgever heeft zijn kwartaalcijfers en jaarcijfers aangekondigd en maakte deze informatie daarnaast bekend. BioWare's actie-rpg Anthem zou expres in het eerste kwartaal van 2019 uitkomen om Battlefield in de laatste drie maanden van dit jaar de ruimte te geven. Daarnaast geeft dit BioWare de tijd om Anthem nog verder af te maken.

EA laat daarnaast weten dat Star Wars Battlefront 2 niet heeft voldaan aan de verwachtingen. Het was de bedoeling dat er 10 miljoen exemplaren van de game werden verscheept, maar dit waren er 9 miljoen. Volgens EA werd de game tegengehouden door de schade aan de reputatie die ontstond door de lootboxes. Als resultaat werden lootboxes tijdelijk uit de game gehaald.

Tot slot is EA blij met cijfers voor bepaalde games. Zo werden Fifa-games in de afgelopen twaalf maanden door 42 miljoen unieke consolegamers gespeeld. Battlefield 1 heeft 25 miljoen unieke spelers sinds lancering.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Alsnog veel te veel verscheept voor Battlefront 2.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren