1. Aantal PUBG-spelers op pc voor de eerste keer gedaald

Aantal PUBG-spelers op pc voor de eerste keer gedaald

Sinds maart 2017 heeft PlayerUnknown’s Battlegrounds een explosieve groei meegemaakt. Een eerste daling in het aantal spelers is waargenomen.

Sinds PUBG werd gelanceerd in maart 2017 is het aantal spelers nooit gestopt met groeien. Zo heeft de populaire game in de eerste maand al een groei van 300% weten te behalen. Nu is er voor het eerst een daling van 1.68%. Na een maand met een stijging van rond de 10% is deze daling zeer eigenaardig. Dit is allemaal op de Steam charts-pagina af te lezen, die de data rechtstreeks van Steam analyseert.

De oorzaak van de daling is niet bekend. Mogelijk komt dit doordat spelers niet geheel tevreden zijn met de Desert-map of dat een nieuwe aangepaste versie van PUBG door Tencent in China wordt gelanceerd. Tencent maakt in samenwerking met PUBG Corp een aangepaste versie van de game, omdat eerder het spel bijna werd verbannen. Het spel zou niet overeen komen met de 'socialistische kernwaarden' die in China worden gehanteerd.

PUBG heeft laatst ook verdere stappen genomen tegen het groeiende aantal cheaters. Deze hardere aanpak kan eventueel ook een verklaring zijn voor de daling.

Misschien dat een nieuwe bundel voor de Xbox One S met PUBG een prikkel is om het aantal spelers op dit platform ook niet te laten dalen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90