1. Take-Two CEO gaat in op uitstel van Red Dead Redemption 2

Take-Two CEO gaat in op uitstel van Red Dead Redemption 2

CEO van Take-Two Interactive, Strauss Zelnick vertelt in een conference call met aandeelhouders over de releasedatum van Red Dead Redemption 2. Hij gaat ook nog in op de Battle Royale-modus geruchten rondom Red Dead Redemption 2.

Take-Two Interactive is het moederbedrijf achter Rockstar en dus uitgever van Red Dead Redemption 2. Zelnick zegt vertrouwen te hebben dat de de uitgestelde deadline van 26 oktober wordt gehaald. Vorige week is bekendgemaakt dat de release nu is gepland voor 26 oktober. Voorheen was het spel gepland voor herfst 2017 en later de lente van 2018. Na het spel meerdere keren uit te stellen staat de westerngame nu dus in de planning voor dit najaar. Zelnick zegt dat een releasedatum rond het feestseizoen een ''krachtige tijd'' is. Hoewel het een tijd is met hoge concurrentie merkt hij op dat het speelveld een stuk breder is geworden dan tien jaar geleden.

Naast vragen over de releasedatum werd er ook commentaar gegeven over de geruchten over een Battle Royale-modus voor het spel. Zelnick noemt de ontwikkelingen rond het genre ''erg interessant,'' maar wilt geen afgeleide worden. Het is nog onbekend of Dead Redemption 2 een Battle Royale-achtige modus ontvangt. De CEO laat alleen weten dat de game een "gloednieuwe online multiplayer-ervaring" zal aanbieden.

Red Dead Redemption 2 komt uit voor PS4 en Xbox One. Over vragen of de game eventueel nog op andere platformen wordt uitgebracht werd niet ingegaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90