1. Zweedse overheid kijkt ook naar lootboxes

Zweedse overheid kijkt ook naar lootboxes

Ook Zweden begint een onderzoek om te bepalen of lootboxes een vorm van gokken zijn.

Na Duitsland doet ook Zweden nu onderzoek naar lootboxes in videogames. Dat meldde de Zweedse Minister van Civiele Zaken Ardalan Shekarabi in P3 News . Ook nu is de vraag weer of lootboxes gezien kunnen worden als gokken. Als dit inderdaad het geval blijkt te zijn worden de regels voor consumentenbescherming aangepast. Wat dit precies in zal houden is nog niet bekend. De overheid is nu de wetgeving van de Zweedse videogame-markt aan het bekijken.
Deze onderzoeken begonnen nadat de Belgische Minister van Justitie opperde alle lootboxes te verbieden. Verschillende landen doen er nu onderzoek naar, waaronder ook Nederland . Autoriteiten maken zich vooral zorgen om minderjarigen, omdat de sociale druk om geld uit te geven daarop groter is. Dit onderzoek kan gevolgen hebben voor Star Wars: Battlefront 2 en Overwatch, maar ook op veel meer andere spellen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!