1. Switch-games kunnen binnenkort gekocht worden met My Nintendo Coins

Switch-games kunnen binnenkort gekocht worden met My Nintendo Coins

Nintendo laat op de My Nintendo-website weten dat Switch-eigenaren binnenkort spellen kunnen kopen met My Nintendo Coins

Nintendo demonstreert hoe het betalen met My Nintendo Coins precies in elkaar steekt. Een enkele gouden punt staat gelijk aan één cent. Deze gouden punten kunnen bij elkaar worden gespaard door games via de Nintendo eShop te kopen of door het kopen van gamecards. Bij downloads ontvangt men 5% van het aankoopbedrag aan coins en bij gamecards 1%. Wordt een spel van 50 euro gekocht ontvangt men 250 coins, wat gelijk staat aan 2,50.

Vooralsnog konden coins alleen worden gebruikt voor korting. Vanaf begin maart kunnen deze ook gebruikt worden om games mee te kopen. Het is nog niet bekend of alleen specifieke titels met coins kunnen worden gekocht of dat alle spellen in de Nintendo eShop beschikbaar zijn. Na het ontvangen van de coins zijn ze 12 maanden geldig.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • 1% van de retailprijs en 5% van de download? Moet dat niet andersom zijn, aangezien retail meestal duurder is en er dus meer ruimte is om korting te geven?

 • In de eShop zijn de downloads juist duurder, daarbij heb je als standaard Switch gebruiker ook amper download ruimte.

 • Lekker op tijd dit. Console is 3 maart uit gekomen, mijn coins van zelda verlopen dus over minder dan een maand omdat ik niks anders heb waar ik golden coins aan uit kan geven.  Beter waren die coins onbeperkt geldig of op zijn minst 3 jaar ofzo. Nu heb ik dalijk gewoon geen echte mogelijkheid gehad om ze uit te geven.

 • Tja Nintendo eh…

 • Al die nintendo stars vroegah die ook nergens aan uit te geven waren behalve stickers en notebooks. Zoveel lost oppertunities….

 • Yep zonde inderdaad. Typisch Nintendo. Ben ook erg benieuwd of en wanneer dat "trophy" systeem wat gaat worden. Als het het de switch nog meemaakt.

 • Fukushu ik heb toen mooi een 3ds zakje van Mario ervan "gekocht" voor niks. Was een simpel design met 4 Mario tekensjes erop. Vond ik toen wel leuk, maar meer hadden ze niet inderdaad.

 • Dat werd tijd inderdaad…

 • Leuk voor de mensen die niet weten wat ze met hun geld kunnen doen.
  In de praktijk slaat dit vrijwel nergens op.
  Om een spel van 50 euro te halen moet je dan eerst 20 van dat soort spellen kopen BINNEN EEN JAAR. En ook nog eens allemaal downloaden vanuit de eShop, weg schijfruimte.

 • Soms heb ik gevoel alleen maar bashen om het bashen. Je kan gewoon software archiveren zonder je savefile te verwijderen , niet dat dit bedoeld is voor gratis games.

 • Extra korting wordt tegenwoordig niet gewaardeerd.
  Ze hoeven het niet te doen. Bovendien als ik naar de huidige acties kijk geven ze voor 250 coins al 20% korting op bepaalde first party games (donkey kong)  Over de schijfruimte….de Switch heeft geen schijf dus ik snap je punt niet.
  Bovendien een kaartje van 128gb is goed voor ongeveer 8x Zelda BotW. Kost maar 3 tientjes.

 • De switch begint al wii u trekjes te tonen. 1 ding kan Nintendo zeer goed, hun fanbase naaien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren