1. Miyamoto: Super Mario-animatiefilm moet wel 'interessant zijn'

Miyamoto: Super Mario-animatiefilm moet wel 'interessant zijn'

Super Mario-animatiefilm wordt door Nintendo eventueel links geschoven wanneer er geen goed idee kan worden bedacht samen met Illumination Entertainment.

Illumination Entertainment zijn de ontwikkelaars achter films zoals Despicable Me en The Secret Life of Pets. Op 31 januari liet Nintendo weten dat de plannen voor een Super Mario-animatie film van start zullen gaan. De film wordt geproduceerd door de CEO van Illumination Entertainment, Chris Meledandri en bedenker van Mario, Shigeru Miyamoto.

Shigeru Miyamoto zegt in een Q&A met aandeelhouders over Illumination Entertainment "we hebben samen gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat als we niks interessants kunnen maken, we ermee stoppen." In deze Q&A komt ook naar voren dat het screenplay momenteel wordt geschreven en dat ze graag snel iets willen aankondigen. Miyamoto geeft aan dat hij al jarenlang een geanimeerde film wilde maken, maar dat hij een expert zocht op het gebied van films. Voordat Nintendo is uitgekomen bij Illumination Entertainment heeft Miyamoto gesproken met "allerlei soorten filmregisseurs en producers."

Het plan is de film vóór de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo uit te brengen. Nintendo hoopt daarnaast ook het Super Mario-themapark in Universal vóór de Olympische spelen af te ronden.

In dezelfde Q&A werd ook gesproken over de toekomst van de Nintendo Switch en de duurzaamheid van Labo.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Er is geen link naar het hele interview?    Deze film heeft zeker potentie, net als Labo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren