1. Dragon Ball FighterZ op pc maakt Forse daling playerbase mee

Dragon Ball FighterZ op pc maakt Forse daling playerbase mee

Het spel dat sinds 26 januari beschikbaar is, heeft over een looptijd van twee weken al een daling van 80% in spelers meegemaakt.

Deze statistiek wordt gebracht door githyp, die tevens een prognose gaf dat het spel de grootste launch op Steam zou worden. Dit was juist en het spel begon met 44.000 spelers. Het vorige record voor de meeste spelers van een vechtspel stond op Tekken 7. In de week van de release had het spel 14.000 spelers en verloor in twee maanden 80% van zijn spelers.

Het is volgens githyp niet heel ongewoon dat spelers sneller dan normaal afhaken bij een vechtgame. Spelers blijven niet lang hangen wanneer je na het zoveelste potje wordt ingemaakt.

Na deze verliezende interesse in Dragon Ball FighterZ brengen misschien verscheidende mods meer leven in de brouwerij. Zo is laatst een preview van een sonic mod online gekomen.

Wat voor effect deze drastische daling van spelers gaat hebben op de EVO 2018 kampioenschappen is nog maar even afwachten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • ja bro deze generatie spelers hebben niet meegemaakt hoe groot vechtgame industrie was back in the days. Dus ze hebben het sws niet in hun vingers. het is meer een shooter generatie

  • Oke opa

  • Wat een onzin kraam je uit zeg. Net of het probleem bij deze generatie zit. Ik speelde vroeger enkel en alleen fightg games, maar tegenwoordig kan ik het amper nog opbrengen een fighting game lang te spelen.    Daarnaast vind ik de game zelf persoonlijk gewoon te snel. Als dat aan mijn leeftijd ligt dat ik te oud wordt voor deze snelheid of echt aan de game. Ben ik zelf nog niet helemaal uit. Daarbuiten de game is tof en goed hoor, maar meer dan een uur per dag kan ik deze game gewoon niet spelen.

  • Ik ben ook afgestapt van de fighting games. Ik vond het geweldig om te spelen in de arcade, tegenover een vreemde. Ook nog veel gespeeld op Ps1 en 2. Daarna werd het snel minder en minder

  • Top! Houd in dat ie heel snel cheap word

  • Dat gekloot in die lobby's. Echt zwaar jammer. Mensen willen gewoon inloggen en spelen.

  • Echt he. Ik verlies constant connectie met de lobby midfight. Super leuke game maar ik word er echt gek van.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren