1. Hoe onderwijs kan profiteren van de nieuwe Discovery Tour-modus in Assassin's Creed: Origins

Hoe onderwijs kan profiteren van de nieuwe Discovery Tour-modus in Assassin's Creed: Origins

Maxime Durand, historicus en medewerker van Ubisoft, heeft vragen beantwoord over de aankomende Discovery Tour Mode in Assassins Creed Origins. In het interview wordt belicht hoe de modus precies zal functioneren. Daarnaast wordt er ingegaan hoe de game hoofdzakelijk kan worden gebruikt als een serieus product voor onderwijsdoeleinden.

Rondleidingen
Assassin's Creed Ogirins is al sinds 27 november beschikbaar, maar daar komt de eerder aangekondigde Discovery Tour Mode op 20 februari bij. Met deze update kan de speler vrij rondlopen zonder dat confrontaties aan te gaan met andere spelers. Gebruikers kunnen een rondleiding starten door naar een marker op de map te gaan. Het is mogelijk om gebruik te maken van fast-travel, maar men kan ook de tijd nemen en de toeristische route kiezen. In de mode bestaan 75 rondleiding waar je mee wordt genomen door een verteller. De speler kan kiezen tussen een vrouwelijke en een mannelijke verteller in verschillende talen. Bij het startpunt van de rondleiding wordt aangegeven hoe lang de rondleiding duurt en hoeveel stops deze heeft. Tijdens de tour zal er gestopt worden bij verschillende bezienswaardigheid, waar de camera bijvoorbeeld interessante detailleringen in een gebouw uitlicht. De leidraad van de rondleiding zal uiteindelijk worden gevormd met behulp van verschillende historische artefacten en documenten. Zo kan de speler het schilderij Bonaparte voor de Sfinx vergelijken met het origineel.

Personages
In de modus kan men kiezen uit 25 verschillende personages. Zo is het mogelijk om ronde te lopen als Julius Caesar of Cleopatra. Het kiezen van deze personages zal eigenaardige reacties uitlokken van de mensen om je heen. Een historisch figuur zal volgens Durand zorgen dat de speler vanuit een ander perspectief naar bepaalde gebeurtenissen zal kijken. Zoals Durand stelt: "Het maakt de beleving heel anders en neemt je terug naar iets dat niet te vergelijken is met Assassin's Creed: Origins. Het is een gehele nieuwe ervaring voor iedereen."

Historici en onderwijs
De rondleidingen zijn gecreëerd door een team historici onder leiding van Durand. Met deze modus probeert Ubisoft het gebruik van de game in een onderwijsomgeving te assisteren. Voorheen kreeg het bedrijf veel reacties van leraren met de vraag om een aangepaste versie van het spel te maken, voornamelijk omdat de actiemomenten niet geschikt zijn voor het onderwijs. Deze vechtmechanieken zijn, zoals Durand dat stelt, uitgeschakeld en soldaten zullen gewoon naar de speler zwaaien in plaats van de confrontatie opzoeken. Durand vertelt dat een Discovery Tour Mode al langer in de planning stond om zo de speler gemakkelijker feiten van fictie te kunnen laten onderscheiden. Hier was in het verleden nooit tijd voor. Het team bij Ubisoft heeft zich laten adviseren na verscheidende uitwisselingen met mensen in het onderwijssector. De Discovery Tour Mode is bijvoorbeeld niet te lang gemaakt zodat in een onderwijs omgeving er nog ruimte is voor een nabespreking. Tevens zegt Durand dat de modus zal aansturen op een kritische blik op hoe wij het verleden reconstrueren in een game.

We zijn niet altijd accuraat, we maken ook creatieve keuzes. Het is daarom belangrijk dat er een dialoog tussen student en leraar ontstaat dat niet alles wat we zien noodzakelijk waar is.

Zo wordt er in een Behind the Scenes-gedeelte door de ontwikkelaars uitgelegd welke bronnen gebruikt zijn en worden sommige keuzes beargumenteerd. Durand zegt wel dat de fans het eerste publiek is waarvoor ze de Discovery Tour Mode hebben gemaakt. ''We willen niet de indruk wekken dat je aan het handje wordt meegenomen of hen behandeld als kinderen, aangaande content en controls. Tegelijkertijd wilde wij ook een insteek ontwikkelen dat bruikbaar zal zijn voor scholen en het hoger onderwijs, iets dat hele andere behoeftes heeft." Het gehele interview is hier beschikbaar

Discussie
Op onder andere RockPaperShotgun is na de aankondiging van deze Discovery Tour Mode veel discussie ontstaan. In dit artikel wordt de modus vooral genoemd om een punt te maken dat er een knop binnen games moet komen, zodat de speler bepaalde eindbazen of secties van games kan overslaan. Er was onenigheid of deze mode wel of niet thuishoort in games.

Apart beschikbaar
De Discovery Tour Mode is als gratis update beschikbaar voor de spelers die het spel al bezitten. Daarnaast kan het spel ook los gekocht worden voor 20 euro. Zo kan het spel gebruikt worden voor onderwijs zonder dat het hele spel moet worden aangeschaft. De upgrade en de aparte modus zijn vanaf 20 februari beschikbaar.

Assassin's Creed Origins krijgt binnenkort ook een andere contentupdate. De Curse of the Pharaohs-dlc komt in maart uit en zal het spel een meer mythologische insteek geven. Zo zal het niet ongewoon zijn om tegen Egyptische monsters te moeten vechten. In onze review kan je lezen waarom Ubisoft er in is geslaagd om van Assassin’s Creed een échte openwereldgame te maken, met een adembenemend mooie wereld die lonkt en vol avontuur zit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • 123….meta_coola geeft zijn meining :)

 • Helaas. grapje mislukt.  Wel geinige toevoeging. wellicht een reden om er verder mee te gaan, aangezien ik hem nog moet uitspelen!

 • Hij is er hoor

 • Ja hé helemaal mislukt!
  Maar dat deed ie expres natuurlijk gaat ie niet reageren op mijn mislukte grap.  Zoals je ziet hij reageerde zijn meining op een ander rigel :)

 • Goed bezig tepelsteeeltje! Voorspelling van het jaar hoor, had niemand zien aankomen dat iemand die van de AC franchise houdt zou reageren op een AC gerelateerd nieuwsbericht.  Ik kan me niet voorstellen dat jij altijd zo grappig bent!

 • Ik kan wel grappig zijn.
  Maar bij deze was het gewoon een mislukte grap man :)

 • Zoals ze zelf al aangegeven zijn ze niet altijd accuraat maar dat docenten en scholen zelf naar Ubisoft toe stappen zegt ook al heel wat.

 • Ze zouden er een streaming game van moeten maken (ala onlive)
  Want het lijkt me niet dat veel school PC's zo'n game kunnen draaien :p

 • Wat een flauwekul

 • En wat is er dan flauwekul aan. Dat je een game als Assassin's creed bij de geschiedenis les kan gebruiken is verre van flauwekul.

 • Ik betwijfel ook of dit gaat werken… geef zelf Geschiedenisles op een middelbare school. Hoewel ik een enorme fan ben van de franchise (en mijn leerlingen aanspoor AC te spelen), zie ik (nog) niet in waarom ik deze tour zou verkiezen boven de vele mooie documentaires en films die de sfeer van het Oude Egypte net zo goed, of zelfs beter oproepen.  Maar goed, ik zal de modus downloaden en het een kans geven :)

 • In de usa is er al een leraar die assassin's creed in z'n lessen gebruikt. Volgens hem is het een groot succes

 • Ik ben benieuwd: in een klas waar iedereen AC speelt, kan het de leerlingen prikkelen. In een klas zonder gamers (of hoogstens een paar), kan het leerlingen ook tegenstaan.  IK ga het proberen en kijken waar mijn voorkeur naar uitgaat: AC of de mooie documentaires.

 • Een mix van beide lijkt mij imho beter.

 • Ik denk dat het een leuke toevoeging kan zijn om kinderen die niet veel interesse hebben in geschiedenis (zoals ik vroeger) meer interesse ta laten wekken. Meer dan dat is het gewoon niet vind ik.

 • @gewoon fox.
  Tegen de tijd dat je dit hebt uitgeprobeerd is dit artikel alweer redelijk onvindbaar. Ik ben docent economie in opleiding, hoewel ik niet direct de toegevoegde waarde zie van assassins creed bij economie lessen (ik kan het wel erbij betrekken) ben ik vooral benieuwd naar uw bevindingen mbt geschiedenislessen. Zou u mij uw bevindingen in een pm willen sturen? Stel het zeer op prijs!

 • Dit is best lullig voor kindjes. Krijg je door je docent een game te zien, mag je niet eens spelen of de echte gameplay zien. Puur marteling.

 • Hahaha echt hé!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren