1. Gameindustrie beweegt zich naar de crypto coin-markt

Gameindustrie beweegt zich naar de crypto coin-markt

Met het spel MonteCrypto: The Bitcoin Enigma dat 20 februari naar Steam komt kan je één bitcoin winnen. Daarnaast beweegt Atari richting de crypto coin-markt.

De bitcoin in het spel MonteCrypto: The Bitcoin Enigma kan je winnen door de eerste te zijn die alle 24 puzzels en raadsels oplost. Het speelt zich af in een spookachtig huis. In een FAQ op de site wordt vertelt dat wanneer je alle puzzels hebt uitgespeeld het spel toegang zal verlenen tot een wallet.dat bestand. In dezelfde FAQ wordt waarschijnlijk een tip gegeven, aangezien een link te vinden is die je doorverwijst naar btrecover. Dit is een open source bitcoin wallet recovery tool voor mensen die gedeeltelijk hun wachtwoord zijn vergeten en hulp nodig hebben met het proberen van verschillende mogenlijkheden. Onder deze link staat. “Misschien komt dit goed van pas.”

De ontwikkelaars van het spel willen zich pas bekend maken wanneer het spel is uitgespeeld. Of het gaat om een of andere publiciteitsstunt is dus nog maar even afwachten.

De game kan met 40% korting worden gekocht voor 1.19 dollar. Koop je de game op de dag van de release dan is hij 1.99 dollar. Momenteel schommelt één bitcoin rond de 10.000 dollar. De ontwikkelaars moeten dus voor de oorspronkelijke prijs 5000 downloads zien te halen om de prijs 'terug te verdienen'. Voor zover bekend breekt de game geen officiële regels van Steam en is de prijs die je kunt winnen waarschijnlijk legitiem.

Atari

Ook gaat het gamebedrijf Atari zich richten op de technologei. Het bedrijf heeft aangekondigd dat ze zich op de cryptomarkt gaat begeven. Na de aankondiging op 8 februari zijn de aandelen met meer dan 60% gestegen. Atari gaat de coin Atari Token noemen en is ook aan het uitbreiden richting de casinomarkt. Op deze manier wilt Atari gokken met digitale valuta faciliteren. Bestuursvoorzitter en CEO van Atari zegt: "Blockchain-technologie gaat een belangrijke rol in onze maatschappij spelen en het huidige economische ecosysteem veranderen dan wel niet revolutionaliseren. Vooral in de gameindustrie en online transacties. Ons doel is om een strategische positie in te nemen met gelimiteerde geldrisico's, om zo de beste waarde te creëeren voor bedrijfsmiddelen en het Atari-merk"

Bit en altcoins zijn de afgelopen tijd razend populair geworden. Hoe een paar jaar geleden iedereen de coins minede om zo transacties te kunnen faciliteren is dat nu niet meer rendabel. Momenteel is het populairder om in verschillende coins te investeren, omdat deze in korte tijd erg in waarde kunnen stijgen. De coins zijn erg volatiel en kunnen dus ook erg snel dalen. Zo is de Bitcoin afgelopen maanden aanzienlijk gedropt. Er is veel discussie rondom bit en altcoins en de daadwerkelijke waarde van deze valuta.

Hier is een video van MonteCrypto: The Bitcoin Enigma te zien, waarin verschillende puzzels kort worden getoond.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Je moet weten wat je gaat minen, maar het is nog wel rendabel ;)

  • Zoals?

  • Jammer ben goed in puzzels maar ja heb geen game pc helaas dus ja.

  • Tegen de tijd dat je de puzzels hebt opgelost is de bitcoin alweer gecrasht.

  • Bitcoin zal nooit crashen

  • Eigenlijk is dit naar mijn mening een kwalijke zaak. Je bent natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld in investeert. Echter vind ik niet dat het aangeprezen moet worden met een game. Als je ziet hoeveel mensen hier de dupe van worden omdat ze hun life savings erin gepompt hebben..

  • Is nog altijd je eigen risico toch? Als het goed is ken je de voor en nadelen van zoiets. Of je nou in aandelen investeert of gewoon spaart. Het is allemaal hetzelfde.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren