1. Oprichters Call of Duty: WW2-studio krijgen andere rol binnen Activision

Oprichters Call of Duty: WW2-studio krijgen andere rol binnen Activision

De oprichters van Call of Duty: WW2-studio Sledgehammer Games vertrekken bij de studio en krijgen nieuwe functies binnen uitgever Activision.

Wat Glen Schofield en Michael Condrey precies gaan doen binnen het bedrijf is nog niet duidelijk, maar het gaat om executieve functies. Volgens Activision zal een andere werknemer van Sledgehammer, Aaron Halon, het management van de studio overnemen. Halon zit al bij de studio sinds de oprichting en heeft meer dan twintig jaar ervaring in de game-industrie.

Schofield en Condrey richtten Sledgehammer in 2009 op nadat ze vertrokken bij Visceral Games, de Dead Space-ontwikkelaar die onlangs nog werd gesloten door Electronic Arts. Sledgehammer hielp Infinity Ward met de ontwikkeling van Call of Duty: Modern Warfare 3, waarna het zelf Call of Duty: Advanced Warfare en Call of Duty: WWII ontwikkelde. Het is niet bekend wat de volgende game van de studio wordt.

Hoewel de exacte nieuwe rollen van Condrey en Schofield nog niet bekend zijn, werd onlangs aangekondigd dat Activision's CEO Eric Hirshberg eind maart vertrekt. Het is nog niet bekend wie zijn positie overneemt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik denk slecht nieuws voor Activision en gamers. Michael Condrey is dikke mik met bijvoorbeeld Anita Sarkeesian en is volgens mij verblind door zijn inclusiveness manie. Daarnaast is Sledgehammer de studio die gokken naar Call of Duty bracht.

 • Denk eerder dat Activision dat naar COD bracht..

 • Nope, Michael Condrey.

 • Als dit maar geen effect gaat hebben op Black Ops 4..

 • Wordt er helaas vaak aan herinnerd dat de dead space studio is gesloten.
  En ook nog eens na 3 ijzersterke games.
  Wel goed dat sledgehammer eruit gaat.
  Ik denk dat teveel boter op je brood gewoon niet lekker is. Oftewel, ik vind persoonlijk dat 1 studio genoeg is voor die game.

 • Heb je het bericht wel gelezen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren