1. Sneller bouwen in Fortnite: Battle Royale met Turbo Building

Sneller bouwen in Fortnite: Battle Royale met Turbo Building

De seizoen drie-update voor Fortnite is nu uit en brengt verbeteringen aan het bouwsysteem in de battle royale-modus.

Dit maakt Epic Games bekend op hun blog. Een van de nieuwe toevoegingen is 'Turbo Building', waarmee spelers objecten kunnen plaatsen terwijl ze sprinten door de bouwknop ingedrukt te houden. Zo kun je over een brug lopen terwijl je hem in elkaar zet.

Ook is er de nieuwe 'Auto Change Materials'-optie beschikbaar. Als deze eenmaal is aangezet, wordt er automatisch van bouwmateriaal gewisseld als het gebruikte materiaal op gaat. Zo wordt automatisch gewisseld naar steen als de vooraard hout op is, Turbo Building en Auto Change Materials kunnen allebei aan- en uitgeschakeld worden in het menu.

Tenslotte staan bomen en stenen niet meer in de weg voor het bouwen van een structuur. Wel wijst Epic erop dat een boom verwerken in je structuur deze niet steviger maakt. Als de onderste laag wordt verwijderd, zal deze alsnog instorten.De 3.0.0-update luidt het begin van seizoen drie in voor Fortnite: Battle Royale, dat vandaag van start gaat. Hiervoor was de battle royale-modus tijdelijk niet beschikbaar. Vaak zijn de servers na een grote update wel tijdelijk instabiel, dus houd daar rekening mee.

Meer informatie over seizoen drie en de Battle Pass kun je hier vinden. Overigens kan de Battle Pass gekocht worden met in-game geld. Onder andere voegt seizoen drie de hand cannon toe, een wapen dat origineel afkomstig is van de Save the World-modus.

Ook laat Epic weten dat Black Blings, kosmetische voorwerpen die in seizoen drie worden geïntroduceerd, voor alle personages gebruikt kunnen worden. Met deze voorwerpen kunnen personages nog verder gepersonaliseerd worden.

Wil je nou weten wat je het beste kan doen tijdens het spelen van Fortnite: Battle Royale? Check dan ons artikel met tips om de Victory Royale-titel binnen te halen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Epic is epic! Jammer van Paragon, maar goed nadat het hele kaart systeem was omgegooid naar gems enzo was het al een stuk minder leuk. :(

  • Dat bouwen is leuk, maar jammer dat de focus in Battle Royale modus hier toch iets minder op ligt. Pas wanneer de cirkel echt kleiner begint te zijn, wordt dat bouwen pas een ding. Zou wel tof zijn als een nieuwe speelmode toegevoegd zou worden waar het bouwen een wat prominentere rol krijgt. Bijvoorbeeld 2/3/4 grotere teams met een soort van capture the flag waarbij de vlag kunt beschermen door er simpelweg een fort omheen te bouwen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren