1. Fortnite en PUBG samen goed voor meer dan 200 miljoen dollar

Fortnite en PUBG samen goed voor meer dan 200 miljoen dollar

De battle royale-games Fortnite: Battle Royal en Player Unknown's Battlegrounds hebben samen alleen al in januari meer dan 200 miljoen dollar opgebracht met hun releases op consoles en pc. Dat meldt het onderzoekscentrum Superdata, dat zich voornamelijk focust op de gamesindustrie. Het gaat om de opbrengt van digitale aankopen. Ook heeft Fortnite in die maand volgens Superdata een record neergezet qua 'betrokkenheid'.

Andere statistieken die naar voren kwamen is dat er globaal een totaal van 9 miljard dollar digitaal is uitgegeven aan games. Vorig jaar was dat 8,9 miljard dollar gedurende de maand januari. Daarnaast zegt Superdata dat er ongeveer 1,5 miljoen digitale exemplaren van Dragon Ball FighterZ voor consoles zijn verkocht en dat Monster Hunter: World heeft bijgedragen aan een grote digitale omzet voor de consolemarkt.

Gisteren is een nieuwe gamemodus voor Fortnite: Battle Royale aangekondigd. Deze is nu live en laat spelers alleen met gouden wapens strijden. Ook komen er snel jetpacks naar de game.

Hieronder is een lijst te zien met games per platform die de meeste digitale omzet hebben behaald.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Nice dat Monster Hunter: World het zo goed doet!  Hadden jullie het bericht niet kunnen opsplitsen? Één over hoeveel Fortnite wel niet oplevert en dan later op de dag één over PUBG. Kun je die weer afvinken voor de dag.

 • Nou idd, Fortnite en PUBG zijn onze nieuwe GTA's V. Veel nieuws, maar eentonig en boring AF. Monster Hunter World ook een aanrader wanneer je enkel SP speelt touwens?

 • Monster Hunter is goed te doen in je eentje (sterker nog, de moeilijke monster haal ik in mijn eentje makkelijker dan met anderen). Het is niet bepaald een interessante story game, en sommige missies zijn echt verschrikkelijk slecht, dus of het iets voor je is is lastig te zeggen. Check ff wat YouTube filmpjes met gameplay, en als je dat niks vindt dan lekker laten liggen. Ten slotte moet je ook bereid zijn het een en ander op te zoeken, want de instapdrempel van de game is ontzettend hoog.

 • Nou heb 3 op de Wii gespeeld puur SP, en ik ben prettig verrast door die game. Verhaal gaat t me niet om, het was metname het opsporen en neerhalen van pittige beesten en t upgraden van gear wat me trok.

 • dan zit je goed! Upgraden tot je een ons weegt! positief bedoeld trouwens.

 • Dan is het wel wat voor jou ja Ben. Zelf vind ik upgraden ook altijd tof (dan heb je een soort doelstelling), en ik vermaak me nu prima met de game.

 • Casuals verzieken de game industrie met hun cosmetische shit aankopen. STOP ermee. Mensen trappen in de val. Free-to-play is helemaal niet free-to-play. Lees een boek psychologie en kijk hoe jullie overtuigd worden om uit te geven alsof het jullie eigen idee is. Nog even en geen enkele game is nog een volwaardig product.  Nieuwe T-SHIRT…WAUW, die moet ik hebben. Indruk maken op die chick die ik nooit kan krijgen zowel in real life als online. Fijne evolutie in massabewustzijn mensen…fijne evolutie…  Battle Royale is een snoozefest. Fortnite heeft zowat de slechtste hit detection die ik ooit ben tegengekomen in een shooter. PVP is compleet RNG en moet de indruk geven alsof je vooruitgang maakt in de ontwikkeling van je skills terwijl deze compleet niet nodig zijn. Je moet de indruk krijgen dat als je kapot gaat het je eigen fout was en je dan opnieuw probeert. Deceptie is deceptie…  Ik wacht netjes op de haatberichten van jullie fanboys en hoe jullie ontkennen de game industrie te vern–ken. "Maar ik koop nooit cosmetisch". SO? Jouw aanwezigheid in deze free-to-play game toont zich in je friendslist wat een hele vlindereffect met zich meebrengt. Er moeten maar enkele white wales zijn. En de mensen die continue spelen zonder aanschaffen zijn ze liever kwijt dan rijk. Zij zijn enkel een belasting voor hun servers. Eens de white wales binnen zijn zijn jullie overbodig. De miljarden dollars aan t-shirts zijn immers aan het binnenstromen.  Belachelijk dat deze virtuele t-shirts meer verdienen dan het BNP van sommige landen. SCHANDALIG. Als jullie willen maak ik jullie ook een hele collectie aan virtuele shirtjes om te pronken. 10 minuten werk, 200 miljoen dollar. Evenredige in- en output als je het mij vraagt…

 • Zo werk de consumentenmarkt nou eenmaal, het is niet zo dat dit iets van het laatste jaren is. Bedrijven creëren behoeften waarvan je niet wist dat je die had. In de jaren 90 moesten we niets weten van de mobiele telefoon en kijk nu eens.

 • De één noemt dit de consumentenmarkt en "behoeftes" creëren, ik noem dit beperkingen in de evolutie van ons denken, kortzichtigheid en opgeblazen ego van de massa.  Smartphone? De wereld is er gedrogeerd door. Loterij impulsen en dopaminehits wanneer er een artikel over jouw interesses naar voren komt. Wandelende kassa's zijn het geworden. "Met maar 1 knop al jouw favorieten aankopen nu besteld en morgen bezorgd bij je thuis". Ik wacht rustig af op de aankomende Wall-E praktijken terwijl ik met mijn afgetrainde, gezonde lichaam een face-palm uitdeel naar de zombies.

 • Zo. Het zit je behoorlijk dwars. die laatst zin topt hem ff af! • Het zit DeeZet inderdaad behoorlijk dwars. Ironisch dat anderen een boek over psychologie moeten lezen, terwijl hij zich zelf zo extreem druk maakt over iets onzinnigs als online cosmetische aankopen in games.
  Wat denk je precies dat jouw "bijdrage" op een website als IG doet DeeZet? Is dat niet een stuk kanslozer dan alles wat je zelf opnoemt?

 • Haha die laatste zin van hem neemt heel veel overtuigingskracht bij hem weg.  Hij heeft natuurlijk wel een punt dat cosmetische meuk kopen in games wel een beetje wordt uitgebuit (de fortnite skinns zijn inderdaad extreem duur). Maar Soon heeft het ook bij het rechte eind. Zolang mensen hier geld aan uit geven, blijven ze het doen. Zo simpel is het nou eenmaal.

 • ''Ik wacht rustig af op de aankomende Wall-E praktijken terwijl ik met mijn afgetrainde, gezonde lichaam een face-palm uitdeel naar de zombies.''  Hahahahahahahaha

 • Ik koop geen cosmetische zooi, maar indruk maken op een chick die je toch niet kunt krijgen? Ik weet niet hoe oud je bent, maar houdt je gewoon voor dat geen enkele vrouw buiten bereik is. Ze hoeft jou alleen ook leuk te vinden en ja dat je je een beetje netjes kleed is zeker mooi, maar dat hoeft niet met dure kleding.

 • OOhh wat hou ik van jou soort mensen. Fan-Tas-Tisch! Nu terug naar de jaren 70

 • Wat een belachelijke rant zeg :')

 • Die heeft lekker zijn hart gelucht

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren