1. Facebook lanceert Women in Gaming

Facebook lanceert Women in Gaming

Facebook heeft het Women in Gaming-initiatief gelanceerd. Dit moet vrouwen aanmoedigen om te werken in de game-industrie.

Met het project, dat hier te bekijken is, wordt via video en tekst aandacht gegeven aan de vrouwen die in de game-industrie werken. Hiermee wilt men aandacht geven aan het feit dat vrouwen ondergerepresenteerd worden in deze industrie.

Er staan inmiddels al twintig video's op de pagina waarin diverse vrouwen vertellen hoe hun werkzaamheden verlopen en hoe het is om als vrouw diverse rollen binnen de industrie te bekleden. Daarnaast heeft Facebook de handen ineengesloten met diverse organisaties, zoals de European Women in Games-conferentie en Women in Games WIGJ, om vrouwen die op evenementen spreken te ondersteunen.

Facebook-president Sheryl Sandberg vertelt: "We moeten alle talenten van de mensheid gebruiken om titels en industrieën te creëren die iedereen aanspreken. Daar gaat het Women in Gaming-programma over. We willen een globale community bouwen zodat je je verhalen, je uitdagingen, je wensen en dromen kunt delen."

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • De Laura reeks wordt uitgebreid.

 • De leukste thuis zie ik!

 • Opzich een goed initiatief, maar ik vraag me af waarom? Waarom moet je vrouwen aanmoedigen om in de game-industrie te gaan werken? Als een vrouw veel interesse heeft in game design bijvoorbeeld, dan zoekt ze hier toch zelf naar? Een vakgebied waar creativiteit in nodig is vind ik iets wat men zelf moet willen (dus zonder hierbij aangemoedigd te worden).  Maargoed, het zal aan mij liggen.

 • Mijn vriendin werkt als manager in de IT wereld (Gaming) en wordt he-le-maal gek van alle dingen die "voor vrouwen" georganiseerd worden. Ze geeft zelfs aan dat ze zich als vrouw voor schut gezet voelt als ze weer eens ergens bij betrokken wordt omdat ze een vrouw is.
  Al moet ik zeggen dat het initiatief uit het artikel wel een goede is (dit is meer motiveren van een doelgroep). Toch zijn er veel groepen welke hier compleet in doorslaan. Ik heb gelijk even navraag gedaan:  Ze heeft op deze manier gelijk al het gevoel dat ze niet meer serieus genomen word. 't Is dan meer een "Oh kijk haar, hebben we er weer eentje die vooruitgeschoven is" in plaats van dat ze zoals ieder ander normaal mens laat zien wat ze kan. En voelt zich vooral voor schut gezet omdat de vrouwen die hiermee bezig zijn en "Woman awareness" presentaties geven, het doen laten lijken alsof ze technisch inhoudelijk niets beters te vertellen hebben.

 • Mee eens, hierdoor krijg ik het gevoel dat vrouwen iets te bewijzen hebben.. Terwijl iedereen wat te bewijzen heeft als hij/zij wil werken in een bepaald vakgebied!

 • @Gaaiz
  Dat kan ik mij voorstellen. Dit komt puur door het linkse gezeik van gelijkheid. Dit werkt eigenlijk tegen wat sommige vrouwen en minderheden willen bereiken. Mensen op posities neerzetten omdat ze een bepaald geslacht zijn of een bepaalde afkomst hebben is de definitie van seksisme en racisme. Ik snap alleen niet waarom dat niet in die koppies doordringt.  De mensen die in een vakgebied werken uit interesse en omdat ze er goed in zijn, kunnen hier het dupe van worden. Deze groep is helemaal niet geholpen met dit soort campagnes. Daarnaast moeten mensen gewoon geselecteerd worden op kwaliteit, wat maakt het nou uit wat ze zijn.  Dat inclusive gezeik is het toppunt van seksisme en racisme. Het is alsof die groep vindt alsof vrouwen en minderheden hulpbehoevend zijn.

 • Waarom niet peoplekind in gaming.

 • Omdat peoplekind geen woord is.

 • Justin Trudeau disagrees

 • #women-in-Building-Houses
  #men-working-as-teachers

 • Facebook en gaming. Mooi dat ze de gaming industrie 'willen helpen', maar van meer Farm Heroes en Candy Crush word ik niet blij, evenals mijn naaste omgeving. Of 't nou door een man of vrouw is gemaakt. Als ze inzetten op groot geschut (want daar hebben ze de centjes wel voor) zou het al een stuk interessanter zijn, zolang je niet hoeft te betalen met je privé. ;)  Daarnaast zie ik hierboven ook al een stukje over het bijna verplicht vervullen van vacatures met 'minderheden'. Talent, passie en gedrevenheid zouden een vacature moeten vervullen, niet een kleurtje of geslacht.  Stel, je hebt als Hollands bedrijf plaats voor 3 mensen. Er zijn 20 net-afgestuurde kandidaten voor de vacatures, waarvan 4 vrouwen, 2 blank, 2 donker, de rest is allemaal blanke man. Toevallig hebben 3 mannen de beste portfolio's en bijbehorende verhalen tijdens de sollicitatie. Zowel 1 blanke als 1 donkere dame zijn twijfel gevallen, samen met nog 5 mannen. De overige 10 zijn simpelweg niet competent genoeg voor het niveau wat jij zoekt.
  Wat ga je doen? In het kader van demografie, cijfertjes, multiculti en een 'open' bedrijf de twee twijfel dames en 1 beste man aannemen? Of kies je de 3 mannen met de beste papieren, en waarvan je kan verwachten dat het aansluit op de behoeften van het bedrijf om de boel rendabel te houden. Je kan ze het voordeel van de twijfel te geven en wie weet levert het uiteindelijk meer op, blijken ze getalenteerd en levert het ook nog eens een goed imago op. Maar andersom loop je het risico dat het werk tegenvalt, of heb je er één die je vals beschuldigt van #metoo (je weet 't niet tegenwoordig). Als baas/team is die keuze ook niet altijd even makkelijk. Wat zou jij doen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren