1. PS Plus stopt met gratis PS3- en PS Vita-games

PS Plus stopt met gratis PS3- en PS Vita-games

Sony gaat de stekker trekken uit het aanbieden van gratis PS3- en PS Vita-games op PS Plus. Bestaande aanbiedingen lopen nog tot 8 maart 2019. Dit is in de Playstation Blog van vandaag aangekondigd.

Februari 2019 wordt dus de laatste maand wanneer Sony het zes-game format aanhoudt. Dit format bestond sinds de lancering van de Playstation 4 in november 2013. De PS Vita, PS3 en PS4 krijgen elke maand elk twee aanbiedingen.

Sony zegt in de blog: "De maandelijkse PS game lineup gaat focussen op PS4 titels en niet langer Playstation 3- en Playstation Vita-titels zal bevatten. Dit heeft geen effect op games die je al hebt gedownload of gaat downloaden vóór 8 maart 2019. Deze games zullen nog steeds onderdeel zijn van je PS Plus-bibliotheek zo lang je abonnee blijft."

Volgens Sony verandert er niks anders aan het Playstation Plus-abonnement. Er zal een blijvende prioriteit zijn voor het ondersteunen van online multiplayer, online gameopslag, maandelijkse PS4-games en exclusieve PS Store-kortingen voor alle content en netwerkservices.

Laatst is bekend geworden dat onder andere Bloodborne en Ratchet & Clank deze week gratis te downloaden zijn voor PS Plus-abonnees. Ook zaten daar de PS3-versies van Legend of Kay Anniversary en Mighty No. 9 en de PS Vite-games Claire: Extended Cut en Bombing Busters bij.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • PS Now erbij ipv die vita en ps3 games zou een mooie service zijn, maar dat soort gebaren zie je vrijwel nooit bij de marktleider…

 • Dat wordt dus geen backwards compatibility voor de PS4.. Jammer wat dat zou het een stuk interessanter maken.

 • Was er helaas toch nooit gekomen. Zelfs PS1 games kunnen niet en het aanbod van nieuwe PS2 games is nog minder dan maandelijkse Vita games.

 • Bloodborne en Ratchet & Clank zijn natuurlijk twee top games. Blij mee, ondanks dat ik R&C al heb en Bloodborne bij mij weer een hoog controller gooi gevoel gaat opleveren…  Jammer van het stoppen van PS Plus games in 2019 voor de Vita en PS3, de Vita is nog steeds mijn favo handheld (zelfs naast mijn 3DS en Switch). Maar ja, misschien ben ik wel de enige in Nederland ;)

 • Ik denk eraan om ooit eens goedkoop een Vita op de kop te tikken. Ik heb namelijk elke Vita game geclaimed die op PS+ verscheen en dan wordt het wel interessant. • Zeker de moeite waard. Vind ze echter nog best duur tweedehands.

 • Ik heb ook geen haast hoor, maar ik hou zeker mijn ogen open. :)

 • @kupo
  Ook mijn favoriete handheld kupo !  @Sylmaron
  Ik hoop dat je mazzel hebt. Goedkoop een Vita krijgen is lastig en helemaal dankzij de geheugen… Kan wel import uit japan aanraden alleen beetje heel erg duur dan :(. ( 270 euro met 64 gb en zending )Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren