1. Gerucht: nieuwe Battlefield gaat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspelen

Gerucht: nieuwe Battlefield gaat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspelen

Het vervolg op de Battlefield-serie zal zich, net als zijn voorganger Battlefield 1, afspelen in een van de grote wereldoorlogen. Battlefield 1 speelde zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog, de volgende Battlefield-game gaat terugkeren naar de Tweede Wereldoorlog.

Volgens bronnen binnen GamesBeat wordt de volgende Battlefield-game Battlefield V en gaat het terugkeren naar de Tweede Wereldoorlog, waar de in 2009 uitgebrachte Battlefield 1943-game zich ook al afspeelde. Hierbij hadden spelers de keuze om te kiezen tussen het United States Marine Corps en het Japanse Keizerlijke-leger. GamesBeat liet ook al het beginscherm van de nieuwe Battlefield zien.

EA maakte eerder dit jaar al bekend dat er in 2018 nog een nieuwe Battlefield-game gaat komen en dat er al een in de maak is. Afgelopen zaterdag bracht de senior video en media director van EA, Randy Evans, het nieuws naar buiten dat er een Battlefield-onthullingstrailer onderweg is. Verder liet EA vorige week al weten dat er een nieuwe Battlefield-game speelbaar zou zijn op het EA Play 2018-evenement in Los Angeles dat drie dagen voor E3 van start gaat.

Afgelopen maand kwam er nog een nieuwe uitbreiding uit voor Battlefield 1. Het was de laatste dlc van de Premium Pass in Battlefield 1. De Apocalypse-uitbreiding bracht onder meer vijf nieuwe maps toe aan de shooter, Passchendeale, Caporetto, River Somme, Razor’s Edge en London Calling, drie nieuwe wapens, Meat Cleaver, RSC SMG AA Rocket Gun en de Revolver MK VI, en een nieuw vliegtuig toe, de Hansa Brandenburg GI.

EA heeft nog geen officiële reactie gegeven over het gerucht dat de nieuwe Battlefield-game zich af gaat spelen in de Tweede Wereldoorlog.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Jammer. Vind die setting altijd een beetje matig.

 • Dit was uiteraard te verwachten nu grote concurrent Call of Duty ook die richting ingeslagen is. Overigens mist in deze zin '(…) wordt de volgende Battlefield-game Battlefield (…)' nog een V/5 achter de Battlefield?

 • Ik denk eerlijk gezegd dat dit weinig met CoD WWII te maken heeft. Deze strategie staat denk ik al veel langer vast. Als ze kijken naar wat de fans nu weer willen, dan hadden ze met een hedendaagse Battlefield gekomen. Wat dat betreft heeft Activision nu wel een beter voortschrijdend inzicht. Daar waar ze met Infinite Warfare er helemaal naast zaten.

 • Dat merk je terecht op inderdaad.

 • Ik denk dat COD de bal volledig mis heeft geslagen met WWII. Buiten de nieuwe (matige) zombiemodus was deze game weer de zoveelste uitgave van een uitgemelkt franchise waar menig puber op zit te geilen. Het heeft me doen inzien dat ik nooit meer tijd wil verspillen aan eender welke COD-game, zelfs niet een nieuwe Black Ops game, tenzij ze heel vernieuwend uit de kast komen. Ik heb de game niet in huis gehaald, maar heb 'm wel meerdere keren gespeeld bij een vriend, en daardoor was ik niet overtuigd (al was ik dat na de open Bèta al niet met dat belachelijk kampeergedrag). Laat ons ook maar zwijgen over je tegenstanders met hun heliumstemmetjes.  Ik heb meer vertrouwen in een Battlefield game met deze setting. Ondanks de veel te dure season pass, was de vorige Battlefield game erg leuk om te spelen. Vaseline-texturen zullen we daar in elk geval al niet tegenkomen! Laat Battlefield V dus maar komen! :D

 • Van Battlefield 1 naar Battlefield V (5). Titels creëren en EA zijn niet echt een goede match.

 • V als in 5, als in opvolger van Battlefield 4. En dus helemaal geen setting in WWII maar gewoon de moderne tijd.  Edit: zie dat tepelstreeltje me al voor was hier beneden.

 • Ja want AC bracht zijn delen ook allemaal chronologisch uit.  Assassin's Creed
  Assassin's Creed II
  Assassin's Creed: Brotherhood
  Assassin's Creed: Revelations
  Assassin's Creed III
  Assassin's Creed IV: Black Flag
  Assassin's Creed Rogue
  Assassin's Creed Unity
  Assassin's Creed Syndicate
  Assassin's Creed Origins  Volgende deel wordt weer numeriek waarschijnlijk (V).

 • Dat is mijn punt niet. AC komt ten minste niet met een vervolg deel dat één heet om vervolgens het vervolg 5 te noemen.

 • Ubisoft is ook echt de koning wat betreft nummeropvolging in games. Niemand doet dat zo goed als Ubisoft. Van 0 naar 2 en dan vervolgens deel 5, 3 noemen is ingenieus en typisch Ubi. Ohja, imho.

 • Er zijn zoveel games en films die dat doen en daar is ook niks mis mee. Ubisoft valt in het niets qua vervolgen enkel een subtitel tegeven en daarna een deel een nummer te geven  Wat ik gewoon weg raar vind is een ik weet niet hoeveelste vervolg deel 1 noemen.

 • lol

 • Meta.. Zeg dan gewoon een iets als "Haha, klopt.. Goed punt!" en het is klaar. Waarom moet alles een discussie worden? ;)

 • Is toch best logisch. BF1 speelt zich af in de eerste wereldoorlog. Dus ik snap de logica wel

 • Omdat ik niet kan liegen. Ik kan niet zeggen haha klopt goed punt als het juist het omgedraaide is. Ook om de vrede te behouden.  Ik weet het is een grote flaw van mij dat ik niet kan liegen om mijn eigen bestwil

 • Ze hebben het BF1 genoemd omdat het idd naar eerste wereldoorlog verwijst. Het zou idd niet logisch zijn geweest als de eerste Battlefield game gewoon 'Battlefield' heette, maar die heet 'Battlefield 1942'. Het is in dit geval niet hergebruikt uit het eerste deel. De titel die ze toen opgaven gecombineerd met dat mooie trailertje was een goede marketing stunt na de COD fiasco.  Helaas vind ik BF1 gameplay alleen niet heel lang boeien, ondanks dat het wel een leuk spel was.

 • Gaaiz : Ik heb dat al eerder verteld. Hij kickt op de aandacht en kan gewoon niet NIET reageren.

 • Ik kick helemaal niet op aandacht. Stop met verkeerde aannames te maken.

 • Sjonge jonge meta altijd maar weer alles verdedigen en uitleggen. En hou toch eens op met zeggen dat je "niet kan liegen", alsof alles wat jij zegt meteen waarheid is. Je houdt echt alleen jezelf voor de gek hoor.  Volg gaaiz zijn advies nou gewoon eens op, en zeggen dat mightybundy ook gewoon een punt heeft. Want dat ubisoft voor AC de ene keer een nummering gebruikt en de andere keer een ondertitel (en zoals bij Black Flags beide…) is gewoon ook een teken van inconsistentie. Je kan er gewoon niet tegen dat Mightybundy AC gebruikt als vergelijking voor inconsistentie.

 • Ik zeg nergens dat wat ik zeg de waarheid is. Enige wat ik zeg is dat ik problemen heb met liegen omdat ik dit moreel niet goed vind.  Dus nee ik kan niet erkennen dat mightybundy een punt heeft omdat ik gewoon weg niet doelde op dan wel een nummer gebruiken en dan niet een nummer gebruiken. Enige wat ik met mijn eerste post bedoelde was dat ik het raar vind dat je een ik weet niet hoeveelste deel, deel 1 noemt en vervolgens het volgende deel, deel 5 noemt.  Dat je eerst een aantal nummers gebruikt en daarna een paar delen een subtitel zonder nummer en daarna komt met bijvoorbeeld deel 4 vind ik niks raars aan.  Dat iemand AC wil gebruiken om z'n punt te maken heb ik totaal geen probleem mee.  Maar je zal zien dat ik nu weer als schuldige word aangewezen dat het weer over AC gaat in een artikel dat niks te maken heeft met AC. Terwijl ik mij juist er expres van weerhield om zo'n vergelijking te maken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren