1. Sony wint kort geding tegen LG

Sony wint kort geding tegen LG

Het was een spectaculaire dag vandaag, want nadat we eerst meldden dat de Nederlandse politie duizenden PS3's in beslag nam, vervolgens duidelijk werd dat er 300.000 PS3's in beslag genomen zijn en vervolgens van LG hoorden dat zij 180 miljoen dollar inkomstenderving hebben geleden, is er nu weer nieuws over het kort geding tussen Sony en LG. Er is namelijk een uitspraak: Sony heeft het kort geding tegen LG gewonnen. De rechter in Den Haag heeft zojuist uitspraak gedaan en bepaald dat de beslaglegging van LG op 300.000 PlayStation 3's direct moet opschorten. Daarnaast moet LG de proceskosten van circa 130.000 euro betalen. Dit weet onze vlotte verslaggever Jelle te melden vanuit Den Haag.

De uitspraak verplicht LG om morgenochtend direct bij de Belastingdienst te melden dat de beslaglegging wordt opgeschort. Voor elke dag dat LG dit niet doet, moet het bedrijf een boete van 200.000 euro betalen. Daarnaast moet LG voortaan eerst overleg met Sony plegen, voordat het overgaat tot beslaglegging.

De voorlopige conclusie van een roerig dagje in Den Haag is dus dat Sony de voorlopige winnaar is in het patentprobleem tussen LG en Sony. Volgens LG heeft Sony diverse Blu-ray-patenten van LG geschonden in de PlayStation 3. Daarover is geen uitspraak gedaan, want dit kort geding had als onderwerp de beslaglegging van LG op PlayStation 3's.

De vraag die nu blijft staan is hoe de relatie tussen Sony en LG zal verlopen. De problemen zijn er nog steeds en het verhaal is dus niet afgelopen. Waarschijnlijk blijft de bodemprocedure staan en dat betekent dat de onduidelijkheid rondom de eventuele inbreuk van patenten door Sony niet is weggenomen. Ook is onduidelijk waar de in beslag genomen PlayStation 3's nu heengaan. In ieder geval mogen de PlayStation 3's vanaf morgenochtend 11.00 uur weer gedistribueerd worden. In Nederland én in Europa.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lol, Sony komt er dan mooi vanaf. Ben benieuwd hoe ze zich hier hebben weten uit te lullen.

 • Haha, supercool. Go SONY. Het kan dan wel zijn dat zij patenten hebben gebroken maar dat heeft LG ook gedaan dus dan kun je wel zeggen: Ja maar SONY deed het erger!!! ja dus? patent breuk plegen is patent breuk plegen. Je wordt ook niet zwaarder gestraft als je een tv-seizoens box koopt i.p.v. een dvdtje van een uur :P En de volgende rechtzaak mogen ze dus ook winnen. Deze beslaglegging ding winnen is de eerste stap ;) Wel grappig dat LG moet overleggen met in beslag nemen: Hé sony, mogen we die PS3's in beslag nemen?

 • Goed nieuws! :)

 • EPC WIN!

 • WINNING!

 • EPIC FAIL van LG!!!

 • En dan gaat LG in hoger beroep en winnen ze alsnog, mag Sony alle voorgaande kosten weer terug betalen plus de extra gemaakte kosten én royalties voor elke verkochte ps3.

  Maar ik vraag me af of LG dat gaat doen.

 • dit is echt nog niet over hoor.

 • Daarnaast moet LG voortaan eerst overleg met Sony plegen, voordat het overgaat tot beslaglegging.  Beetje raar want de politie doet toch beslagleging. Maar nee de Nederlandse polite doet niks fout toch? Beetje raar. Is denk ik gewoon de fout van het rechtssysteem denk ik. Volgens mij had de polite meer onderzoek moeten doen. En trouwens er was toch nog een bodemprocedure aan de gang toch en had de politie niks moeten doen. Of te wel eerst aan de rechtbank moeten vragen dus zie hier geen schuld in van LG kwa de beslagneming dan.

 • Sony heeft veel te veel macht, meer wil ik er niet meer over kwijt!

 • "dit kort geding had als onderwerp de beslaglegging van LG op PlayStation 3's."  Het ging hier alleen om de inbeslag genomen PS3's. Dus Sony heeft wat het patenten gedoe betreft nog niet veel gewonnen. Lol @ iedereen die nu denkt dat Sony gewonnen heeft… lezen…  @mindgame

  Natuurlijk deed de politie dat in opdracht van LG… En de politie heeft hier niks met onderzoek mee te maken. Het is geen misdaad, maar een opdracht met een goede aantoonbare reden. Die nu overigens door de rechter ongeldig is verklaard. LG is hier dus wel de schuldige aan ;) De politie heeft dit niet uit zichzelf gedaan.
 • Dit ging dus alleen om de beslaglegging, en niet om de patenten…lezen

 • WIN

 • ''Dit weet onze vlotte verslaggever Jelle te melden'' Haha, humor.  Go Sony!

 • @theR34p3R  Ja, ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel van de leden het nieuws daadwerkelijk lezen…  OT: Sony verdient dit, LG had nogal slechte bezwaren/eisen. • ik vind het maar weird dat dit allemaal zo maar kan…

  we gaan hier zo langzamerhand Amerika achter na…

 • Dit is natuurlijk heel wat anders dan de patentbreuk die Sony zogenaamd heeft gedaan. Die rechtszaak komt later aan bod en zal nog veel spectaculairder worden dan deze.

 • LG staat slecht in hun schoenen met dit omdat het alleen om een naam gaat heb ik gelezen ergens en alleen om de 160 gb versie of hebben ze dit nu al weer veranderd naar alle consoles

 • Sony for the win (h)

 • ik had echt verwacht dat LG wel zou winnen maar de strijd is nog niet afgelopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord