Sony wint kort geding tegen LG

Nieuws | -

Het was een spectaculaire dag vandaag, want nadat we eerst meldden dat de Nederlandse politie duizenden PS3's in beslag nam, vervolgens duidelijk werd dat er 300.000 PS3's in beslag genomen zijn en vervolgens van LG hoorden dat zij 180 miljoen dollar inkomstenderving hebben geleden, is er nu weer nieuws over het kort geding tussen Sony en LG. Er is namelijk een uitspraak: Sony heeft het kort geding tegen LG gewonnen. De rechter in Den Haag heeft zojuist uitspraak gedaan en bepaald dat de beslaglegging van LG op 300.000 PlayStation 3's direct moet opschorten. Daarnaast moet LG de proceskosten van circa 130.000 euro betalen. Dit weet onze vlotte verslaggever Jelle te melden vanuit Den Haag.

De uitspraak verplicht LG om morgenochtend direct bij de Belastingdienst te melden dat de beslaglegging wordt opgeschort. Voor elke dag dat LG dit niet doet, moet het bedrijf een boete van 200.000 euro betalen. Daarnaast moet LG voortaan eerst overleg met Sony plegen, voordat het overgaat tot beslaglegging.

De voorlopige conclusie van een roerig dagje in Den Haag is dus dat Sony de voorlopige winnaar is in het patentprobleem tussen LG en Sony. Volgens LG heeft Sony diverse Blu-ray-patenten van LG geschonden in de PlayStation 3. Daarover is geen uitspraak gedaan, want dit kort geding had als onderwerp de beslaglegging van LG op PlayStation 3's.

De vraag die nu blijft staan is hoe de relatie tussen Sony en LG zal verlopen. De problemen zijn er nog steeds en het verhaal is dus niet afgelopen. Waarschijnlijk blijft de bodemprocedure staan en dat betekent dat de onduidelijkheid rondom de eventuele inbreuk van patenten door Sony niet is weggenomen. Ook is onduidelijk waar de in beslag genomen PlayStation 3's nu heengaan. In ieder geval mogen de PlayStation 3's vanaf morgenochtend 11.00 uur weer gedistribueerd worden. In Nederland én in Europa.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.