1. Japanse winkels verlagen prijs 3G-versie Vita

Japanse winkels verlagen prijs 3G-versie Vita

Verschillende Japanse winkels hebben de prijs van de 3G-versie van de PlayStation Vita met twintig procent verlaagd, waardoor het apparaat nu evenveel kost als de WiFi-versie. Dat meldt de Duitse site PlayFront.

Het gaat niet om een officiële prijsdaling vanuit Sony, de daling is bepaald door de winkels zelf. Volgens de retailers is de WiFi-versie een stuk populairder dan de 3G-versie en is deze prijsdaling nodig om de voorraad van de 3G-versie weg te werken.

De PlayStation Vita is sinds 17 december uit in Japan. Het apparaat verkocht in de eerste twee dagen na release 325 duizend keer. In zijn tweede week daalde de verkoop hard, met 78 procent, tot 72 duizend. De handheld verschijnt op 22 februari in Europa en de Verenigde Staten; er is dan een versie met 3G-internet voor 299 euro en een versie met alleen WiFi-internet voor 249 euro beschikbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Een 3g versie zou ik ook niet willen, daar heb ik mn telefoon voor.

 • Het is hetzelfde product, maar dan met een extra internetfunctie (volgens mij zit WiFi mogelijkheid er bij de 3G versie ook in) voor dezelfde prijs. Dus eigenlijk gewoon gratis 3G erbij. Ik zou dan toch de 3G versie nemen, als ik uit de twee versies moest kiezen.

 • + GPS dacht ik

 • je moet er ook een telefoon abonnement bij halen heb ik begrepen, om gebruik te kunnen maken van de 3G..

 • Klopt, maar waarom zou je de WiFi versie kopen als de 3G versie voor dezelfde prijs te koop is? Dan krijg je de 3G er gewoon gratis bij, niet dat je er wat aan hebt :P.

 • Ja 3G-mogelijkheid er gratis bij, maar ondertussen betaal je de maandelijkse kosten voor een abonnement :P .

 • is het dus niet mogelijk om 1 euro te betalen voor 1 dag (hi) op internet te kunnen. dus geen abbonement maar eenmalig betalen

 • Interessant, goed nieuws, maar ook enigszins zorgwekkend. De hele daling van VITA verkopen dan. (3G boeit mij ook niet zo veel)



  Het zou tof zijn als we hier ook straks een goedkopere VITA krijgen bij de launch, maar dat zou natuurlijk wel slecht nieuws voor Sony en daarmee de toekomst van het apparaat zijn. Then again, de launch line-up is wel hapbaar in het Westen, dus waarschijnlijk is een prijsdaling hier helemaal niet nodig…

 • Een prijsdaling komt er sowieso niet in de nabije toekomst.
  De PS3 kreeg ook bakken kritiek over zijn prijs en dat heeft ook een jaar- 2 jaar (kweet het nu niet exact meer) geduurd voor die verlaagd werd.



  Waarom kan Nintendo dat dan zo snel verlagen en Sony niet ?
  Nintendo verkoopt de hardware met winst en Sony met verlies.



  Trouwens, we hebben nu al het doem-nieuws gehoord van week 2 maar waar zijn de verkopen van week 3 eigenlijk ?

 • Zat eraan te komen, hopelijk zorg dat voor een lagere prijs in Europa.

 • Kzou er niet op hopen.

 • Dat mensen massaal die waardeloze 3DS kopen, maar de Vita links laten liggen is voor mij een raadsel. Dan spoor je echt niet.

 • Sad.

 • furyan NL
  Inderdaad, heel de 3ds gebeuren is niks :S alleen voor een paar spellen, maar thats it, die 3d functie boeit me niet.



  Ach ja, ik denk wanneer de psvita gewoon developers achter zich heeft, het weer omhoog gaat, maar dan moet sony een beetje meer gaan betalen ..

 • Tja, als Sony faalt moet je maar dit soort reacties plaatsen he, Furyan ;)

 • Eerder een falende consument. Hoe kun je nu meer heil zien in de 3DS dan de PS Vita? Leg het maar eens uit RW1.

 • Dat je nog niet zelf in een vatje met zuur bent veranderd gozer, gadverdamme.



  Het is heel simpel waarom de 3DS het op dit moment in Japan (in de rest van de wereld weten we nog niet alles Edit: in Amerika is hij de 4 miljoen gepasseerd) het beter doet dan de Vita. Het heeft een price cut gehad met games die je graag wil spelen. De Vita heeft daarentegen ondanks de "betere" tech nog geen games die het grote publiek wil spelen daar.



  En als je gaat beginnen over "blegh Nintendo games het is altijd dezelfde rommel!1!1!!1" doe dan geen moeite. Zat consumenten out there die Nintendo's output gewoon prefereren.

 • Dan nog verkocht de 3DS in de eerste weken gigantisch goed! Ik weet niet hoe jij er over denkt maar ik vind het 3D effect zwaar tegenvallen. Het stoort me meer, dan dat het iets toevoegt. Over die games ga ik niks zeggen, want die speel ik zelf ook, maar als ik moet kiezen tussen een 3DS of een Vita; 100x liever de vita. Betere graphics en veel meer mogelijkheden.



  Heeft dus niks met een vatje zuur te maken. Ik begrijp gewoon echt niet wat er nu zo tof is aan de 3DS. Ik vermaakte me minstens zo goed met de DS.

 • Precies dezelfde discussie als de PSP en DS. "Maar maar de extra mogelijkheden door extra power!" Daar gaat het niet om. Een systeem is zo goed als de games die er voor verschijnen. En tot op heden heeft de 3DS (die ook nog eens een jaar langer uit is dan de Vita…) gewoon meer te bieden. Plus, de belangrijke games voor Japan zijn vooral daar te vinden.



  Kom over een jaar maar terug, dan zien we wel hoe de Vita er voor staat.

 • Waarom de 3ds beter verkoopt ? Monster Hunter :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren