Activision: 'Call of Duty-cheaters tegenhouden is lastig'

Nieuws | -

Een systeem om valsspelers aan te pakken in Call of Duty: Modern Warfare 3 is erg lastig om te maken. Dit zegt Activisions producer Noah Heller in een interview met Eurogamer.

Volgens Heller is het beveiligen ook in Modern Warfare 3 een race. "Wij komen met iets nieuws, iemand anders komt met iets dat nog nieuwer is. Ik weet dat de mensen bij Infinity Ward expliciet zijn over het gebruik van de banhamer. Het is meer dan eens voorgekomen dat de statistieken van mensen op nul zijn gezet, of dat zij zelfs uit de multiplayer geweerd zijn voor een bepaalde periode."

Heller zegt verder dat het lastig is om vast te stellen of iemand valsspeelt, omdat tactieken die cheaters gebruiken gerechtvaardig zijn in sommige speltypes. Als voorbeeld geeft hij een free-for-all-speelsessie waarbij een speler met een riot shield een andere speler dekking geeft. Deze spelers hebben elkaar soms niet in hun vriendenlijst staan maar hebben dit wel van tevoren afgesproken. Als zij samen in een clan zouden zitten, is dit echter geen probleem.

Volgens Heller bant Activision alleen spelers als het absoluut noodzakelijk is, iets wat de uitgever van ontwikkelaar Blizzard geleerd heeft. "Waar we kunnen, proberen we niet te streng te zijn. Als het om een digitale badge gaat en wanneer het niet per se fout lijkt wat iemand gedaan heeft, dan laten we het voor wat het is. Want we willen echt hard bewijs hebben dat iemand een valsspeler is voordat we actie ondernemen", aldus Heller.


Plaats een reactie


X
Lees meer over Call of Duty: Modern Warfare 3:

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.