Ubisoft wil piraterij terugdringen

Nieuws | -

Uitgever Ubisoft hoopt op verschillende manieren het nut van een game illegaal downloaden terug te dringen. Een daarvan is het lanceren van gerelateerde 'companion'-producten voor zijn titels, zo meldt het hoofd van Ubisofts digitale afdeling Chris Early in een interview met Eurogamer.

"Hoe kunnen we genoeg waarde creëren zodat de noodzaak van DRM verdwijnt", vraagt Early zich af. Hij geeft aan dat Ubisoft denkt aan een systeem vergelijkbaar met dat van een massively multiplayer online game. "De vraag is of we met een doorlopende ontwikkeling van content en met betrokkenheid tonen aan de community zo'n MMO-achtige waarde kunnen creëren."

Early zegt dat de game-industrie zich in dat opzicht blijft ontwikkelen, onder andere via het lanceren van verschillende spin-off-titels die naast games worden gelanceerd. "Hoe meer je hoort over cloud-gaming, over companion gaming , hoe minder een illegaal gedownloade game in zo’n omgeving zou moeten werken", zo stelt hij. "Zullen sommige mensen dan nog steeds illegaal downloaden? Ja, sommigen zullen dat doen. Zal de persoon die echt die bredere ervaring wil, illegaal downloaden? We hopen van niet", vervolgt Early.

Hij geeft niet aan wat Ubisofts toekomstplannen zijn wat betreft DRM. Volgens Early is er nog geen perfecte oplossing gevonden op dit gebied. "Er zijn enkele technologische oplossingen en enkele designtechnische. (...) Sommige uitgevers doen geen DRM en zien het als een kostenpost, anderen gebruiken erg strenge DRM. (...) Ik denk niet dat we al een eenduidig, goed antwoord hebben."

Bij recente PC-versies van Ubisoft-games, zoals Anno 2070 en Driver: San Fransisco, kwam er veel kritiek vanuit de community op het DRM-systeem dat hiervoor door de uitgever gehanteerd werd. Zo konden spelers die het spel legaal gekocht hadden tijdens serverwisselingen niet spelen, terwijl spelers die het spel illegaal hadden gedownload dit wel konden. Ubisoft besloot uiteindelijk het DRM-systeem van beide games aan te passen.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.