Ex-werknemers NCSoft veroordeeld voor lekken

Nieuws | -

Een groep voormalige werknemers van het in Zuid-Korea gevestigde NCSoft is veroordeeld vanwege het lekken en stelen van vertrouwelijke informatie over Lineage 3. De informatie zou zijn meegenomen naar de nieuwe werkgever van deze groep, Bluehole Studio, de ontwikkelaar van Tera Online.

De groep werknemers zou de informatie gestolen hebben toen zij in 2006 NCSoft verlieten en naar Bluehole Studio overstapten. In 2008 klaagde NCSoft de betrokkenen al aan, maar een jaar later werd de claim van de uitgever verworpen. In hoger beroep zijn de medewerkers in kwestie echter alsnog veroordeeld tot celstraffen.

De product director die NCSoft als eerste verliet en vanuit zijn nieuwe positie de andere medewerkers wierf, heeft achttien maanden celstraf en twee jaar voorwaardelijk gekregen. Ook is er een voormalige manager veroordeeld tot acht maanden cel en twee jaar voorwaardelijk. Twee andere ex-medewerkers hebben respectievelijk een boete van 6.712 en 4.698 euro gekregen.

NCSoft en Bluehole Studio hebben onderling nog een tweede zaak lopen. NCSoft zegt schade geleden te hebben door de gestolen informatie en eist meer dan 4,3 miljoen euro van Bluehole Studio. De uitgever is namelijk van mening dat Bluehole de informatie van Lineage 3 gebruikt heeft voor zijn nieuwe massively multiplayer online game, Tera Online.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.