Werknemer Might & Magic-studio bekritiseert Ubisoft

Nieuws | -

Een vermeend werknemer van Black Hole Entertainment, de ontwikkelaar van Might and Magic: Heroes VI, heeft via het Rock Paper Shotgun-forum kritiek geuit op de rol van uitgever Ubisoft in de ontwikkeling van het spel.

"Het waren de Ubisoft-producenten die zich niet hielden aan de deadlines, en dat was wat leidde tot de totale mislukking van de gehele ontwikkeling", zegt de anonieme bron. Deze bron claimt dat er een contract was ondertekend waarin Ubisoft niet aansprakelijk gesteld kon worden voor uitstel van zijn kant, onder het mom 'een uitgever komt zijn uitspraken toch wel na'.

Volgens de ontwikkelaar zorgde dat voor een "rare situatie". Als voorbeeld geeft hij aan dat Ubisoft pas na 27 maanden het uiteindelijke script voor de game aanleverde, terwijl de ontwikkeltijd voor het spel was vastgesteld op 24 maanden.

Instabiele game

"Ubisoft bleef nieuwe ideeën aandragen en veranderde bestaande functies tijdens de gehele ontwikkeling, zelfs tijdens de laatste maanden, dus het was daarom onmogelijk om een stabiel spel uit te brengen", aldus de bron over het grote aantal bugs in het spel. Ubisoft heeft zelf nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Het bericht op het forum is inmiddels verwijderd.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.